Premiul pentru promovarea tolerantei in comunicare si pentru contributii semnificative la viitorul comunicarii responsabile din punct de vedere social va fi acordat in fiecare an in cadrul Forumului Mondial de Comunicare de la Davos. Inscrierea este deschisa directorilor de ONG-uri si managerilor de CSR ai companiilor care practica filosofia tolerantei prin comunicare, proiecte sociale si participarea la conferinte si expozitii. Competitia este deschisa si aplicantilor din Romania. Mai multe informatii se regasesc pe website-ul Formului.
Printre criteriile de selectie se numara rolul si importanta proiectelor desfasurate pentru comunitate si pentru industrie, cat de activa a fost participarea in proiecte caritabile si sociale si influenta in promovarea unei filosofii tolerante. Comitetul de Conducere va selecta nominalizatii iar cei trei finalisti vor fi votati de catre public, pe baza criteriilor prezentate mai sus.
Castigatorul premiului va fi ales de Comitetul de Conducere al Forumului, iar premiul urmeaza sa fie decernat in cadrul Galei de la Forumul Mondial de Comunicare din 2015. Castigatorul va primi titlul de „Ambasador Mondial pentru Toleranta”, pentru rezultatele din 2014-2015, care demonstreaza abilitatile puternice de lider ale castigatorului, capacitatea de a influenta compania si de a integra nevoile societatii cu obiectivele companiei prin proiectele sociale desfasurate.
„Abilitatea de a rezolva probleme prin dialog este o trasatura distincta a culturii moderne si un simbol al tolerantei. Fundatia caritabila pe care o coordonez a sprijinit intotdeauna consolidarea tolerantei in Ucraina si la nivel mondial, iar acum este momentul sa ducem aceasta activitate la un noul nivel. In acest scop, ne-am decis sa lansam premiul „Toleranta pentru viitor”. Consider ca acest premiu va deveni un nou pilon de sprijin pentru toleranta si respect reciproc in intreaga lume”, a declarat Olexandr Feldman.
„Toleranta este unul dintre cele mai sensibile subiecte in contextul mondial actual, cel mai bine exemplificat prin recentele evenimente din Ucraina, unde greselile de comunicare au generat proteste in masa. Acum in mod special este foarte important sa aducem Ucraina in centrul atentiei internationale, aratandu-ne interesul pentru dezvoltarea unei societati democratice care ofera oportunitati egale pentru toti. Fundatia noastra isi propune sa creeze o societate toleranta in Ucraina, bazata pe incredere si respect reciproc.”, a declarat Maxim Vodka, Presedinte al Fundatiei Internationale Olexandr Feldman.
Pe durata discutiilor din cadrul mesei rotunde, experti de renume international in comunicare au discutat despre modul in care companiile si comunitatile interactioneaza si se influenteaza reciproc in zilele noastre, si au abordat nevoile si previziunile de dezvoltare ale comunicarii responsabile din punct de vedere social. Participantii au descris comunicarea toleranta ca fiind un fundament pentru crearea unei societati sanatoase si mature, si-au impartasit experientele si ideile in ceea ce priveste introducerea principiului tolerantei in cultura corporatista si in activitatile companiilor.
Fondul international de caritate „Fundatia Olexandr Feldman” este dedicat dezvoltarii comunicarii tolerante de 17 ani. Misiunea fondului este de a avea grija de generatiile viitoare si de a demara programe si proiecte sociale in domeniul sanatatii, educatiei, culturii si sportului. In prezent, organizatia se axeaza pe crearea unei retele sociale in cadrul Feldman Ecopark. Comunicarea pe termen lung cu publicul reprezinta o componenta a acestei initiative.
***
Despre World Communication Forum Davos
World Communication Forum Davos (WCFDavos) este o platforma globala care isi propune sa identifice cele mai eficiente solutii de comunicare. Prima editia a Forumului Mondial de Comunicare a fost organizata in 2010. De atunci a devenit o activitate anuala care are loc in Davos, in aceeasi locatie cu Forumul Economic Mondial. Forumul reuneste o comunitate de peste 3000 de experti, sute de participanti din 42 de tari si 5 continente, cu un Comitet de Coordonare alcatuit din 29 de experti din 20 de tari.
Despre Feldman Ecopark
FELDMAN ECOPARK, prima retea multiplex sociala din Ucraina, este un proiect initiat de Fondul International de Caritate „Fundatia Olexandr Feldman”, reprezentand cei 17 ani de experienta in activitati caritabile ai fondului.. Principalul obiectiv al acestui proiect este promovarea comportamentelor tolerante fata de natura, culturi diferite si religii. In prezent, Feldman Ecopark isi propune sa creeze un centru de reabilitare pentru copiii si adolescentii cu probleme mentale, sociale si comportamentale. Terapia asistata cu animale ocupa un loc special in cadrul procesului de tratare ca o metoda care permite – alaturi de alte tipuri de abordari terapeutice – dezvoltarea unei generatii sanatoase, deschise si tolerante. Prin numeroasele unitati educationale si medicale construite in incinta parcului, Feldman Ecopark atrage atat vizitatori locali cat si internationali, oferind diverse programe de wellness si petrecere a timpului liber in familie. In medie, Ecopark este vizitat de 6.000 de persoane in fiecare zi.