Sambata, 10 septembrie 2011, in ultimul weekend de vacanta, va invitam cu drag la o calatorie muzicala prin Europa. Evenimentul va avea loc in satul Altana/Alzen (judetul Sibiu), in Sura lui Stefi (pe Paraul Napilor, nr. 429) incepand cu ora 17:00. De repertoriul muzical european se va ocupa ansamblul Truverii din Bucuresti iar Stefan Vaida va fi "responsabil" pentru partea locala de gastronomie si muzica.   
 
In repertoriu vor fi cele mai noi cantece al lor : Herr Manelig (Suedia sec XIV); Tarantella del Gargagno (Italia, sec XVII); Margot vu pas dancar (Provence, sec XVI), Los set goys (Libre vermel de Monserat sec XIV), Lelita Saftita, (Anton Pan, sec XIX) ...
TRUVERII sunt un grup de muzica medievala si traditionala ce prezinta publicului roman muzica veche europeana. Concertele transmit bucuria muzicala de odinioara, dar urmaresc si o linie educationala a cunoasterii culturale. Ceea ce fac TRUVERII este o recuperare si redescoperire a diversitatii culturale in cadrul identitatii spirituale europene. Muzica lor se adreseaza tuturor oamenilor indiferent de nationalitate sau conditii sociale. http://truverii.blogspot.com
 
Aparuta în 2002 ca o trupa din cadrul Companiei de Arta STUDIO 24, din programul Curtea Comediantilor, conceptul actualului grup TRUVERII – dateaza din 1992 de la prima editie a Festivalului de Arta Medievala de la Sighisoara. La vremea aceea publicul roman avea ocazia sa-i intalneasca fie la Sighisoara, fie la Peles sau Sibiu pe promotorii Festivalului amintit (Mihai Serghei Todor si Gabriel Apostol avandu-i alaturi pe componentii de atunci ai STUDIO 24) cantand pe strazi, spunand poezii ale trubadurilor, dansand şi jucand, aducand un aer aparte timpului contemporan care tocmai respira in libertate.
 
Va reamintim ca sambata dimineata are loc Concursul Carutelor la Marpod (10 km departare de Altana). Nu ratati de asemenea Sarbatoarea Morii din Hosman (17 septembrie 2011) si Transilvanian Brunch la Stejarisu (24 septembrie 2011).
 
Va asteptam,
Mihai Dragomir
director birou regional
 
Institutul European pentru Itinerarii Culturale
European Institute of Cultural Routes
 
Casa Luxemburg, Piata Mica nr. 16, Sibiu
Romania, RO 550182
Tel: 0040 788 301830 / 0040727 642858
mihai@culture-routes.lu