UNICEF Romania, cu sprijinul Club Rotary Cetate Timisoara, organizeaza Gala pentru educatie vineri, 18 noiembrie 2011, la Hotel Senator din Timisoara. Acesta este primul eveniment organizat de UNICEF in beneficiul copiilor din judetul Timis. Scopul Galei este de a strange fonduri pentru le oferi copiilor din Berini, din Sacosu Turcesc si din Maguri (Lugoj) conditiile necesare pentru a veni cu drag la scoala si pentru a invata.

In cadrul Galei pentru educatie, invitatii se vor bucura de un moment devenit traditional in cadrul evenimentelor organizate in ultimii ani de UNICEF Romania: Licitatia de Papusi. Mihaela Calin, prezentatoarea Obervatorului Matinal de la Antena 1, va prezenta acest moment.

Invitatii pot licita pentru o papusa creata de un designer celebru sau de catre un copil. Toate papusile sunt unicat, fiind realizate manual. Ele pot inveseli orice camera, dar pot fi si un cadou deosebit pentru copii si adulti deopotriva. Lena Criveanu, Elena Perseil, Silvia Serban, Alina Dobre – .care?Cutare si Keszeg Agnes – Molecule F sunt designerii care sustin Gala pentru educatie, creand special cate o papusa pentru acest eveniment. Cele zece papusi care vor fi licitate sunt: Eden creata de Lena Criveanu, Iona creata de Elena Perseil, Yupi! creata de Silvia Serban, Aprilie creata de Keszeg Agnes – Molecule F, Roua creata de Alina Dobre - .care?Cutare, Madalina creata de Mariana Piersica din Ramnicul Valcea, Maia Alexia creata de Alexandru Macesanu din Bucuresti, Violeta creata de Sabina Cosoianu din Bucuresti, Tina creata de Marius Verdes din Gaesti, jud. Arges si Andreea creata de Andrei Balteanu din Babeni, jud. Valcea.

Creeaza o papusa, ajuta un copil este un proiect UNICEF care s-a nascut in Italia, in anii 1980. In Romania, proiectul a fost lansat in anul 2006, bucurandu-se de mare succes. Papusile sunt realizate de copii din gradinite, scoli generale sau licee, ajutati de educatoare, invatatori sau profesori. Prin intermediul acestui proiect, copiii invata, pe de o parte, cum sa faca o papusa, iar pe de alta parte ei afla informatii despre UNICEF. Asfel, proiectul are trei dimensiuni: educationala, culturala si sociala.

Fondurile stranse in cadrul Galei pentru educatie vor sustine campania Hai la Scoala!. Scopul campaniei de promovare a participarii scolare lansata de UNICEF in anul 2010 este de a contribui la prevenirea si reducerea fenomenelor de absenteism si abandon scolar. Interventiile UNICEF au loc la nivelul scolii, al familie si al comunitatii. In primul an, campania s-a desfasurat in 38 de scoli din 16 judete. Rezultatele dupa primul an au aratat ca 60% dintre copiii din grupul tinta si-au imbunatatit participarea scolara si au incurajat UNICEF sa includa in campanie 103 noi scoli, in anul scolar 2011 – 2012.

Gala pentru educatie in beneficiul copiilor din judetul Timis va reuni vedete si personalitati publice, reprezentanti ai autoritatilor locale si ai mediului de afaceri din Timisoara si din zona, precum si persoane fizice care doresc sa devina donatori UNICEF.

Andreea Marin Banica, Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF Romania, va fi gazda evenimentului, sustinand acest demers. Pe langa Licitatia de papusi, invitatii se vor bucura de un concert extraordinar Andra, precum si de o licitatie de arta, specifica evenimentelor marca Rotary Club Cetate Timisoara, dar si de o tombola cu premii speciale UNICEF.

Afla cum te poti implica pe site-ul www.unicef.ro.


***
Despre UNICEF Romania
UNICEF este prezent in Romania si in alte 150 de tari pentru a promova supravietuirea si dezvoltarea copiilor din perioada copilariei mici pana la adolescenta.

In Romania, UNICEF sustine drepturile copiilor prin programe de sanatate si nutritie, educatie de calitate, precum si prin protectia copiilor impotriva violentei, neglijentei si HIV/SIDA. UNICEF este sustinut financiar integral prin contributiile voluntare ale persoanelor fizice, corporatilor, fundatiilor si a guvernelor.


Despre Club Rotary Cetate Timisoara
Cu peste 3.000 de cluburi in intreaga lume si peste 1,2 milioane de membrii, Rotary este o organizatie a oamenilor de afaceri si a reprezentantilor diferitelor profesii care asigura servicii umanitare, promoveaza standarde etice inalte in toate domeniile de activitate si stabileste relatii de buna intelegere. Clubul Rotary Cetate din Timisoara a luat fiinta in anul 2002 si se ghideaza dupa principiul: “oameni de caracter, inteligenti si cu moralitate solida se pot uni pentru a realiza impreuna mai mult decat ar putea sa realizeze singuri”.