Fii sustinatorul “Padurii Copiilor” la Maratonul Bucuresti, alearga in data de 7 octombrie si contribuie direct la procesul de impadurire din Romania!

Padurea Copiilor este un nou proiect ViitorPlus, dezvoltat sub umbrela Adopta un Copac. Obiectivul principal este de a planta si ingriji cate un puiet pentru fiecare nou-nascut. Și pentru ca “Adopta un copac!” este cauza de mediu a Maratonului Bucuresti de patru ani consevcutiv, primele fonduri pentru cresterea “Padurii Copiilor” au fost stranse cu ajutorul alergatorilor sustinatori ai cauzei din anii trecuti.

Poate te intrebi ce ar trebui sa faca un astfel de sustinator. Ei bine, in primul rand sa-si doreasca sa fie parte din schimbare, din procesul de construire a unui viitor durabil, in armonie cu natura. Apoi, sa participe ca alergator la una dintre cursele Maratonului si, cu acest prilej, sa strangi fonduri pentru cauza “Padurea Copiilor”.
Alergatorii sustinatori ai cauzei primesc certificat de parinti adoptivi ai unui copac, un ghid cu sfaturi despre cum pot strange fonduri, beneficiaza de inscriere gratuita la oricare dintre cursele maratonului, primesc un tricou profesional personalizat, precum si diferite bunuri sau servicii din partea sponsorilor. In plus, vor avea si o zi speciala de plantare, dedicata lor, cu transport si masa campeneasca incluse. De asemenea, la Maraton va exista un stand special de primire si indrumare a sustinatorilor cauzei Padurea Copiilor, precum si o echipa de maseuri care va avea grija de ei dupa eveniment.
 
 
Teodora Palarie, Vicepresedinte ViitorPlus, explica ce i-a determinat sa inceapa acest proiect: "In ultimul secol, au disparut jumatate din padurile Romaniei. Ne-am intrebat fireste, oare cum va arata urmatorul secol. Și pentru ca noi avem puterea de a crea viitorul copiilor nostri, iar ei au dreptul sa respire aer curat, vrem sa facem acest lucru realitate, prin crestrerea Padurii Copiilor. Cu fiecare euro donat, vom planta un puiet."

Cei care nu pot deveni alergatori sustinatori ai cauzei, dar doresc sa ajute la cresterea  Padurii Copiilor, o pot face printr-o donatie online pe www.viitorplus.ro.
Pana acum, proiectul “Adopta un copac!” a permis plantarea si ingrijirea a 180.000 de puieti, pe o suprafata de 30 de hectare, din 5 localitati diferite (comunele Vilcelele si Dragos Voda din judetul Calarasi, comuna Bragadiru din judetul Ilfov, comunele Draganesti-Vlasca si Poroschia din Teleorman).

Maratonul Bucurestiului sau Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon 2012 este la a V-a editie, fiind inclus pe harta europeana a maratoanelor sportive. Evenimentul cuprinde cinci curse diferite pentru amatori sau profesionisti: Cursa Copiilor 1 km, Cursa Populara – 3.5 km, Maratonul Stafeta - 4 pers X 10,548 km, Semi-maratonul 21,097 km si Maratonul de 42,195 km. Pentru al IV-lea an consecutiv, ViitorPlus este cauza de mediu a maratonului organizat de Asociatia Bucharest Running Club si partenerii sai .

Pentru ca atunci cand vor creste, si copiii nostri vor avea nevoie de aer curat!
http://www.viitorplus.ro/maraton
http://www.viitorplus.ro/adoptauncopac
http://www.viitorplus.ro/padureacopiilor