Sesiunile de pregatire vor avea loc vineri (20 martie) si sambata (21 martie), in intervalul 09:00-18:00, Sala Transilvania, Casa de Cultura a Studentilor Cluj-Napoca, Piata Lucian Blaga, nr. 1-3, Cluj.
 
Programele si activitatile desfasurate de cei 135 de voluntari in 10 centre majore oncopediatrice sunt recunoscute si apreciate la nivel national si international, urmarind integrarea unui standard de calitate al interventiilor psihosociale in strategia de tratament.
 
Anual, in cadrul evenimentului, voluntari, studenti si specialisti, supravietuitori din Iasi, Timisoara, Cluj, Bucuresti si Chisinau, au parte de sesiuni intensive de pregatire, team-building, discutii si dezbateri referitoare la programele implementate in beneficiul copiilor si adolescentilor bolnavi de cancer. 
 
In acest an, pentru prima data, la acest eveniment si-au anuntat prezenta participanti din Croatia, Serbia, Slovacia, Cehia care prin intermediul sesiunilor pregatite de organizatori vor avea ocazia sa dobandeasca informatii specifice, cunostinte si tehnici relevante interactiunii directe cu pacientii oncopediatrici,  sa preia din bazele unui program bine structurat, care ofera un suport sistematic atat micilor pacienti, cat si familiilor acestora. Acest program asigura interventii psihosociale bazate pe literatura internationala din domeniu, pe practici clinice si, nu in ultimul rand, pe convingerea ca un copil este un copil, indiferent daca este bolnav sau nu si are tot dreptul de a trai fiecare moment al vietii lui din plin, „are voie” sa rada, sa se joace si sa fie fericit!
  
"In afara specialistilor pregatiti in educatie speciala si pedagogie, in program sunt inclusi voluntari, selectati, formati si supervizati cu atentie, indispensabili in interactiunile pe care le asiguram zilnic in spitalele din Romania. In Little People punem mare accent pe sesiunile de training pentru voluntari oferindu-le ocazia sa asimilileze cunostiintele de baza pe masura ce parcurg module de comunicare, exercitii de terapie prin joaca si traininguri periodice de metodologie. Lucram pentru a ne asigura ca mesajul este trait si reflectat in actiunile noastre de zi cu zi: Exista viata dupa chimioterapie!” – a declarat Katie Rizvi, fondator Asociatia Little People.
 
Intalnirea a fost posibila cu ajutorul sponsorilor Vodafone, Trelleborg, Primaria si Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, United Way Romania, Casa de Cultura a Studentilor Cluj-Napoca, Youth@Cluj-Napoca2015.
 
Pentru detalii suplimentare despre activitatea Asociatiei Little People Romania va rugam contactati: Oana Rusu, e-mail: oana@thelittlepeople.ro tel: 0743 773 843 
 
***
Despre Asociatia Little People Romania:
Cu o experienta de peste 19 ani in programe de suport psihosocial, asociatia ofera o serie de servicii de inalta calitate, evenimente complexe pentru tinerii supravietuitori de cancer, profesionalism in coordonarea voluntarilor, sprijin material al sectiilor din spital, grija si implicare constanta din partea unei echipe dedicate. Programul de suport al pacientilor a fost elaborat pentru a crea un standard de calitate a interventiilor psiho-sociale oferite in sprijinul copiilor si tinerilor bolnavi de cancer si a familiilor acestora. Dorim ca acest program sa devina o parte integranta a strategiei de tratament in unitatile de oncopediatrie din Romania, fiind deja implementat cu succes in 8 sectii de oncopediatrie din tara, din 5 orase: Cluj, Bucuresti, Timisoara, Iasi si Targu-Mures. Incepand cu luna februarie 2013, activitatea asociatiei s-a extins si in doua centre de oncopediatrie din Chisinau, Republica Moldova. In 2006, Asociatia Little People a infiintat Clubul Temerarii - comunitatea adolescentilor romani, care au invins cancerul - ce numara astazi, aproape 400 de membri din 123 de localitati, devenind prin urmare cel mai mare grup activ de sprijin reciproc in randul adolescentilor si al tinerilor adulti afectati de cancer si totodata una dintre cele mai active comunitati de acest gen din Europa. Prin intermediul Clubului Temerarii, Asociatia Little People ofera suport atat tinerilor care au finalizat tratamentul cat si fratilor si surorilor acestora, asigurand sustinere reciproca si facilitand reintegrarea lor reusita in viata de adolescent sau tanar adult dupa tratament. Grupul pune la dispozitia membrilor oportunitati de autodezvoltare, socializare, prietenie, focus-grupuri, orientare in cariera, precum si o serie de evenimente extraordinare organizate anual: Tabara de Vara Temerarii si Gala de Craciun. Acest lucru le ofera un puternic sentiment de apartenenta si suport real din partea unor tineri care au trecut prin aceeasi experienta ca si ei. Mai multe detalii: www.thelittlepeople.ro sau https://www.facebook.com/LittlePeopleRomania