Familiile beneficiar  vor munci alaturi de voluntari la ridicarea propriilor case. In prima zi pe santier se vor afla doar fundatiile, iar in ziua a 5-a familiile vor primi cheile caselor.

Acesta va deveni cel mai mare eveniment de constructie accelerata si voluntariat realizat vreodata in Europa. Recordul in regiune este detinut tot de Habitat for Humanity Romania – in 2007, organizatia a celebrat intrarea Romaniei in Uniunea Europeana prin constructia a 27 de locuinte, cate una pentru fiecare tara membra in acel moment, impreuna cu 600 de voluntari.

Habitat for Humanity continua astfel sprijinul oferit familiilor cu venituri mici din Bacau. Anul trecut, asociatia a construit, tot in sistem accelerat, opt locuinte, impreuna cu 250 de voluntari internationali si din companiile romanesti. 
 
 
Pentru cele 40 de locuinte care vor fi ridicate in doar 5 zile, sunt eligibile familiile care
(1) au nevoie de o locuinta. 

(2) au venituri si pot plati rate lunare, fara dobanda, fara profit, la locuinta dobandita prin programul Habitat for Humanity Romania, si un avans in valoare de 2,000 lei, achitat in perioada 1-15 septembrie 2016. Venitul lunar al familiilor trebuie sa se incadreze intre 2,000 lei si 3,000 lei/familie. Pretul de vanzare al unei case Habitat for Humanity Romania, in rate lunare fara dobanda, fara profit, pe o perioada de 20 de ani este de 100.000,00 lei.

Familiile beneficiar devin astfel parteneri ai organizatiei Habitat for Humanity Romania. Ratele platite de beneficiari merg intr-un fond rotitor, numit Fondul pentru Umanitate, din care sunt construite sau renovate alte locuinte pentru familii in nevoie. In felul acesta, o familie care detine o casa Habitat for Humanity ajuta o alta familie in nevoie sa aiba o locuinta decenta. 

(3) au disponibilitatea de a contribui cu munca voluntara la constructia locuintelor Habitat for Humanity Romania. Conceptul de munca voluntara, sweat-equity cum este numit peste tot in lume, nu reprezinta o plata pentru casa primita, ci arata dorinta familiei de a se implica alaturi de voluntari internationali si romani in eforturile pentru eradicarea locuirii saracacioase. Pentru locuintele din Bacau, situate in Cartierul Izvoare, familiile trebuie sa realizeze pana la 1,000 de ore de voluntariat, dintre care cel putin 24 de ore in etapa de preselectie. 

Pentru a aplica, sunt necesare urmatoarele formulare completate:
- Anexa 1 – Cerere de luare in evidenta
- Anexa 2 – Cerere pentru casa
 
Cele doua documente se gasesc la santierul din Strada Izvoare din Bacau in zilele de marti, miercuri si joi, intre orele 10:00-17:00, la sediul filialei Habitat for Humanity Comanesti (Strada Combinatului, nr. 14) sau pot fi descarcate de pe website-ul Habitat for Humanity Romania, http://www.habitat.ro/big-build-2016/ 

Formularele trebuie completate si trimise pana la data de 20.04.2016 la sediul filialei Habitat for Humanity Comanesti, Strada Combinatului, nr.14, Comanesti, Romania, sau prin fax la numarul 0334819574, cu mentiunea “Aplicatie locuinte Bacau” sau depuse la santierul din Strada Izvoare din Bacau in zilele de marti, miercuri si joi, intre orele 10:00-17:00.

Pentru detalii suplimentare referitoare la selectie, puteti contacta: Ana Gura, 0751. 204.454. 

Cine realizeaza selectia familiilor partener?
Selectia familiilor partener Habitat for Humanity Romania este realizata de catre un comitet alcatuit din voluntari din comunitatile in care organizatia activeaza. Acestia pot fi reprezentanti ai partenerilor locali, sponsorilor, actuali beneficiari, alti oameni din comunitate.
 
Despre Habitat for Humanity Romania
Habitat for Humanity este o organizatie non-profit prezenta in 70 de tari cu misiunea de a eradica locuirea saracacioasa. Habitat for Humanity Romania construieste, reabiliteaza, ofera consultanta, suport tehnic si deruleaza programe de eficienta energetica si de preventie si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile. In Romania este de 20 ani, timp in care a ajutat peste 64,000 de oameni sa aiba un loc mai bun in care sa traiasca. Peste 30,000 de voluntari, internationali si din companiile romanesti, au muncit pana acum pe santierele organizatiei. www.habitat.ro