Astfel, pe www.plantamfaptebune.ro sunt disponibile doua modalitati de implicare: inscrierea ca voluntar in cadrul unei plantatii oficiale intr-unul din judetele disponibile pe harta sau organizarea propriei actiuni. Aceste modalitati de implicare presupun inscrierea pe www.plantamfaptebune.ro.
„Plantam fapte bune in Romania” in parteneriat cu Komunomo, ofera voluntarilor o platforma de socializare si de implicare concreta in impadurirea tarii, cat si de partajare de informatii relevante pentru organizarea eficienta a acestei actiuni majore pe cont propriu.
„Plantam fapte bune in Romania” in parteneriat cu Komunomo, ofera voluntarilor o platforma de socializare si de implicare concreta in impadurirea tarii, cat si de partajare de informatii relevante pentru organizarea eficienta a acestei actiuni majore pe cont propriu.
In prezent, prin eforturile echipei „Plantam fapte bune in Romania” aproximativ 301.230 de puieti vor prinde viata pe cele 79 de hectare confirmate de primarii ce au raspuns apelului echipei organizatorice si au trecut printr-o verificare alaturi de reprezentanti ai echipei noastre si ai Regiei Nationale a Padurilor – ROMSILVA.
Dar miscarea sociala va consta si in eforturile celor care se vor implica de acum: romanii sunt invitati sa planteze pe 14 noiembrie 2015 cate un puiet intr-un loc care le este la indemana. Pentru a se putea organiza pe cont propriu, echipa „Plantam fapte bune in Romania” vine in intampinarea romanilor cu acest material video explicativ si studiind infograficul etajelor fito-climatice (sau arealul speciilor lemnoase forestiere).
„Eforturile noastre sa gasim terenuri publice de impadurit au dat, partial, roade. Avem incredere ca plantarea milionului de puieti este posibila, sub o alta forma. Suntem siguri ca vom gasi 700.000 de romani, care locuiesc in Romania, sau care vor fi aici pe 14 noiembrie, care sa planteze fiecare cate un puiet. Urmareste video-ul nostru si infograficul etajelor fito-climatice si planteaza alaturi de noi, intr-un mod corect!” a declarat Liana Buzea, fondatorul initiativei „Plantam fapte bune in Romania”.
Sub sloganul „Plantam! Ingrijim! Impadurim!”, echipa „Plantam fapte bune in Romania” ii invita pe cei care vor sa participe sa acceseze www.plantamfaptebune.ro pentru a gasi informatii despre actiune si platforma de incriere..
Ministerul Mediului Apelor si Padurilor va fi partenerul institutional al acestui demers amplu, prin puietii ce vor fi plantati pe terenuri publice neproductive. Acestia vor fi ingrijiti pe o perioada mai multi ani, pana la atingerea maturitatii. R.N.P. - ROMSILVA va furniza gratuit puietii necesari impaduririi terenurilor puse la dispozitie de administratiile publice locale si asistenta de specialitate pe plantatiile oficiale ale proiectului.
Impreuna „Plantam! Ingrijim! Impadurim!”
***
Despre „Plantam fapte bune in Romania”
Din 2011 si pana in prezent, 12.528 voluntari au plantat si ingrijit 258.200 copacei pe un total de 65,5 hectare de terenuri publice neproductive in urmatoarele judete: Arges, Brasov, Cluj, Constanta, Covasna, Ialomita, Iasi, Prahova, Mures, Satu Mare, Salaj si Timis.
A fost lansata Harta taierilor de paduri - aplicatia online si pentru android - prin care oricine poate raporta o taiere de padure din tara.
In 2013 initiativa a primit Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei, iar de-a lungul anilor i s-au acordat sase distinctii din partea comunitatii. Rapoartele anuale pot fi studiate aici.
Reprezentantul legal al initiativei este Asociatia EcoAssist din Bucuresti.
Persoane de contact:
Liana Buzea, Fondator, e-mail: liana.buzea@plantamfaptebune.ro
Narcisa Gheorghe, Coordonator comunicare, e-mail: narcisa.gheorghe@plantamfaptebune.ro