# 8 case au fost construite in doar 5 zile, in Bacau.
# 200 de voluntari au muncit peste 7,000 de ore.
# Speak, ADDA, Cabral, LORA, Andrei Leonte, Ionut Iftimoaie, Proconsul, vedetele PRIMA TV Ioana Maria Moldovan, Livia Graur, echipele Trasniti in Nato si Cronica Carcotasilor s-au alaturat voluntarilor pe santier.
 
Pe langa voluntarii din SUA, Irlanda de Nord, Slovacia si din companiile Dedeman si Holzindustrie Schweighofer, au muncit pe santier Speak, ADDA, Cabral, LORA, Andrei Leonte, Ionut Iftimoaie, Proconsul, vedetele Prima TV Ioana Maria Moldovan si Livia Graur, echipele Trasniti in Nato (Grig Chiroiu, Bogdan Dumitrescu, Livia Taloi, Constantin Zamfirescu, Catalin Marin) si Cronica Carcotasilor (Serban Huidu, Codrut Keghes, Cristian Hrubaru, Ioana Petric) precum si deputatul Ovidiu Raetchi.

Partenerul principal al evenimentului a fost Dedeman, care sprijina misiunea Habitat for Humanity, de a eradica locuirea saracacioasa, inca din 2005, prin importante donatii in materiale si bani. 

Au raspuns apelului Habitat for Humanity Romania si au donat cu generozitate bani sau materiale de constructie si companiile Kaufland, Tondach, Kronospan, AdePlast, Teraplast, Politub, MTI – Saint Gobain Group, AkzoNobel, DB Schenker, Fiskars, Epics Photobooth, Aqua Carpatica. Partenerul media al evenimentului a fost Prima TV.

Cele opt locuinte sunt construite in Cartierul Izvoare din Bacau, in sistem duplex, si au doua dormitoare, o bucatarie, un living si o toaleta.
Familiile care beneficiaza de locuintelele noi din Bacau respecta criteriile de selectie ale asociatiei Habitat for Humanity Romania: trebuie sa fie in nevoie de o locuinta decenta, sa munceasca un numar de ore la propria casa si sa returneze catre Habitat for Humanity Romania costul casei la pretul materialelor de constructie, pe o perioada de 20 de ani, in rate lunare fara dobanda, fara profit. Sistemul Habitat for Humanity, dezvoltat de 39 de ani in 70 de tari din intreaga lume, responsabilizeaza familiile beneficiar si asigura fondurile pentru constructia de locuinte pentru alte familii dezavantajate.

Ziua Mondiala a Locuirii
Inca din 1986, prima zi de luni din octombrie a fost declarata de catre Organizatia Natiunilor Unite „Ziua Mondiala a Locuirii” (UN World Habitat Day). Sustinatori din toata lumea vor fi alaturi de Habitat for Humanity in proiectele speciale organizate cu aceasta ocazie, pentru a  atrage atentia asupra nevoii unui adapost sigur, decent si accesibil. Habitat for Humanity International si ONU au semnat un memorandum pentru a promova impreuna solutiile de locuire la nivel mondial prin campanii de advocacy si constientizare. 

Situatia locuirii in Romania
Romania este una dintre cele mai afectate tari din Uniunea Europeana, unde peste 5 milioane de oameni locuiesc in conditii care le pun in pericol sanatatea, educatia si dezvoltarea. 41,2% dintre romani nu au grupuri sanitare in casa (in timp ce media europeana este de 3,1%), iar 58% dintre romani traiesc in locuinte suprapopulate (in pe cand media europeana este de 17,8%).

Despre Habitat for Humanity Romania
Habitat for Humanity este o organizatie non-profit prezenta in 70 de tari cu misiunea de a eradica locuirea saracacioasa. Habitat for Humanity Romania construieste, reabiliteaza, ofera consultanta, suport tehnic si deruleaza programe de eficienta energetica si de preventie si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile. In Romania este de 19 ani, timp in care a ajutat peste 36.000 de oameni sa aiba un loc mai bun in care sa traiasca. www.habitat.ro 
 
Contact presa: Loredana Modoran, Coordonator Dezvoltare Resurse si Comunicare Habitat for Humanity Romania, loredana.modoran@habitat.ro, 0722.640.229.