La iniÅ£iativa United Way România, angajaÅ£ii de la compania multinaÅ£ională Continental Automotive Romania SRL vor organiza sâmbătă, 13 octombrie, o acÅ£iune de voluntariat pentru dezvoltarea unui spaÅ£iu verde sănătos eco-friendly pentru cei 30 de beneficiari, persoane cu dizabilitati intelectuale, ai Centrului de zi „Orizonturi Noi”, alFundaÅ£iei „Pentru Voi”. AcÅ£iunea se va desfăşura pe str. Anton Bacalbaşa, nr. 69-65/A. 

Beneficiarii serviciilor centrului se vor întâlni cu voluntarii şi vor participa şi ei pe măsura posibilităţilor la acest efort de înfrumuseÅ£are a spaÅ£iului care înconjoară atelierul protejat unde aceştia vin zi de zi. La Centrul „Orizonturi noi”, ei învăţă să lucreze într-o mini-tipografie, dezvoltându-şi abilităţile de muncă, pentru ca mai apoi să se angajeze într-un loc obişnuit, pe piaÅ£a liberă a muncii.

"Ne bucurăm de această iniÅ£iativă şi sperăm ca mai multe companii multinaÅ£ionale din oraş să iniÅ£ieze astfel de acÅ£iuni. Proiectul implică voluntariat, altruism, muncă în echipă, cunoaştere şi prietenie între persoane cu sau fără dizabilităţi." a declarat Laila Onu, director executiv al FundaÅ£iei "Pentru Voi".

Cei 25 de angajati ai companiei multinaÅ£ionale, de la departamentul ADAS Software se vor implica în mod voluntar în aceastã acÅ£iune. Ei vor planta arbuşti, vor semăna gazon şi vor construi câteva piese de mobilier de gradină, toate materialele necesare fiind achiziÅ£ionate de companie.

„United Way România, în rolul său de mobilizator de resurse din comunitate pentru comunitate, se bucură să găsească oportunităţi pentru ca aceste resurse (umane, materiale şi financiare) să se constituie într-un demers pozitiv, constructiv cu rezultate vizibile, dar şi emotionale puternice. Este un eveniment care aduce împreună oameni diferiÅ£i şi crează punÅ£i de legătură pentru cunoaştere şi înÅ£elegere reciprocă. Le mulÅ£umim pentru excelenta colaborare partenerilor nostri, Continental si FundaÅ£ia Pentru Voi.” a declarat Ada Gabor, reprezentant local United Way România.

„Această activitate a fost iniÅ£iată de angajaÅ£ii noştri, iar noi am susÅ£inut această dorinţă a lor pentru a demonstra încă o dată că sprijinim spiritul de voluntariat, altruismul şi proiectele sociale locale, care ar trebui să fie o prioritate pentru toate companiile”, a declarat prof. dr. ing. Christian von Albrichsfeld, manager general Continental Automotive Romania si director pe cercetare şi dezvoltare pe România

Pentru mai multe detalii nu ezitaţi să ne contactaţi la tel 0722573812. Persoana de contact este Nicoleta Ciocov.

###

Cu consideraţie,

Ada Gabor, Reprezentant local

United Way Români

Laila Onu, Director executiv

Fundaţia "Pentru Voi"