Voluntariatul a devenit, in Romania, un concept ce nu mai poate fi ignorat nici la nivel teoretic, nici  la nivel practic. Chiar daca motivatiile sunt diverse putem observa o panta ascendenta in ceea ce privește rolul voluntariatului in societate atat in mediul ONG in care tot mai multe fundatii se dezvolta, cat și in sectorul business care sustine financiar sectorul non-profit sau chiar dezvolta propriile programe de responsabilitate sociala.

Daca voluntariezi sau vrei sa afli mai multe despre modalitati inovatoare de implicare civica, aplica pana pe 20 octombrie 2011 la cea de-a patra conferinta anuala GRASP - Proiect Romania 2020: Pentru ca ne pasa. Rolul implicarii civice in dezvoltarea Romaniei, Amsterdam 18-20 noiembrie 2011

Prin acesta conferinta, GRASP (Societatea Globala a Tinerilor Profesionisti Romani) doreste sa identifice diverse solutii si practici pentru a incuraja implicarea civica in societatea romaneasca.

Vom aduce la un loc o gama larga de profesionisti atat din zona corporate, cat si din societatea civilaFundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, CeRe (Centrul de Resurse pentru Participare Publica), Fundatia PACT, Asociatia Pro-Democratia, Federatia VOLUM, Ardor, Phillips Netherlands, consultanti in CSR din Olanda si Belgia.

Inscrie-te acum!
Trimite-ne CV-ul (romana, engleza sau franceza) la adresa amsterdam.conference@mygrasp.org si completeaza formularul atasat pana pe 20 octombrie 2011.

Daca nu ai prieteni in Amsterdam care te-ar putea caza, vom incerca sa-ti gasim un loc primitor unde sa stai pe perioada conferintei. De asemenea, vom incerca sa-ti acordam granturi partiale de calatorie*. Pana pe 25 octombrie vei afla daca esti sau nu printre participantii la conferinta.

Pe parcursul conferintei vom afla impreuna:
•    care sunt tendintele de implicare civica in Romania si modelele de bune practici
•    daca implicarea civica a companiilor si programele de responsabilitate sociala isi ating scopul sau sunt doar un trend
•    cum trecem de la implicarea civica la organizarea comunitara si cum formam o cultura a participarii in Romania
•    ce mod de abordare a implicarii civice ne tine aproape de cauza si aduce rezulte.
 
 
 
Cultura participarii se formeaza in timp si poate fi privita din nenumarate unghiuri. Pentru ca iti pasa, vei avea ocazia sa participi la o sesiune foto Dear Romania, Write Our Future si sa iti scrii un mesaj pe piele despre ce inseamna sa fii cetatean activ si sa iti faci vocea auzita. Proiectul Dear Romania, Write our Future, inspirat de Dear World, Write Our Future, este o modalitate inedita de implicare a comunitatii si de a onora munca celor care se implica prin arta fotografica.
 
De asemenea, dupa o zi de munca intensa ne vom delecta cu o piesa de teatru Implica-te scrisa, produsa si jucata de trupa de actori amatori ArtEveryWhere, castigatorii concursului ACTziune pe scena.

Proiect Romania 2020 este un proiect GRASP (Societatea Globala a Tinerilor Profesionisti Romania) lansat in cadrul celei de-a doua conferinte anuale din Boston. Scopul evenimentului este identificarea solutiilor pentru principalele probleme ale Romaniei si rezolvarea acestora intr-un mod profesionist si pragmatic, astfel incat in 2020 Romania sa fie mai deschisa, mai profesionista, mai competitiva si mai impacata cu ea insasi, o tara indreptata catre viitor fara insa a-si uita trecutul.

Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentul Romani de Pretutindeni, Fundatia Dinu Patriciu, Central European University (CEU), Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) si a partenerilor media: Radio France International (RFI), Radio Romania Actualitati, Radio Romania International, Adevarul, CSR Romania, StiriONG, Romania Pozitiva, Strada32, Lume Buna, Foreign Policy, CSRevolution, Cariere, Metropotam.

www.mygrasp.org
www.facebook.com/MyGRASP

*In cazuri exceptionale de dificultate financiara, GRASP ofera granturi pentru transport. Detalii in formular.