17 initiative ale liceenilor clujeni vor fi implementate in perioada aprilie-mai 2009 ca urmare a deciziei comitetului de selectie format din membrii actualei echipe YouthBank, care au ales proiectele castigatoare din cele 30 inscrise in competitia lansata prin concursul de finantare “Bani de liceu fara emotii”. Initiativele selectate sunt finantate cu sume de pana la 3.000 RON din fondul YouthBank in valoare totala de 35.000 RON.

Prin programul YouthBank echipa celor mai tineri bankeri din Romania a reusit pe parcursul a trei ani sustinerea a 49 de initiative ale liceenilor clujeni, acordand finantari in valoare totala de peste 60.000 RON.

La fel ca in anii precedenti, liceeni clujeni au aplicat cu initiative diverse, solutii creative gasite la nevoile identificate in comunitatea clujeana sau in comunitatea din care ei fac parte - comunitatea unui liceu, comunitatea tinerilor actori din Cluj sau comunitatea tinerilor pasionati de muzica. In acest an, printre initiativele sustinute din Fondul YouthBank gasim proiecte precum: producerea unui film care sa promoveze in randul liceenilor universitatile clujene, campanii de constientizare a importantei votului intr-o societate democratica, concerte de muzica, actiuni care ii au in centrul atentiei pe copiii ce provin din medii defavorizate sau care sunt spitalizati,  organizarea unui festival de teatru.

Cele 30 de initiative au fost inscrise in concurs de echipe formate din 3-6 liceeni provenind de la 20 de licee clujene. In urma procesului de selectie, proiectele care au indeplinit cel mai bine criteriile de selectie au fost finantate cu pana la 3.000 RON, in functie de bugetul solicitat si in limita fondului disponibil.

Comisia care a jurizat proiectele inscrise in concurs a fost formata din 12 liceeni, care pe parcursul acestui an scolar alcatuiesc echipa YouthBank. In cazul fiecarui proiect discutat, tinerii au notat fezabilitatea ideii, implicarea tinerilor, raportul cost-beneficii, impactul si originalitatea ideii propuse.

YouthBank Cluj, program implementat in plan local de Fundatia Comunitara Cluj in parteneriat cu BRD – Groupe Société Générale, este administrat de catre un grup de tineri cu varste cuprinse intre 16 si 19 ani, si urmareste constituirea, promovarea si administrarea intr-o maniera transparenta a unui fond special destinat proiectelor implementate - de catre liceeni - pentru dezvoltarea comunitatii locale. YouthBank ofera acestor tineri cadrul pentru dezvoltare personala si pentru dobandirea abilitatilor de lider, comunicare si management financiar.

Gasiti detalii complete despre programul YouthBank si proiectele finantate din acest fond pe site-ul www.youthbank.ro!

***
Fundatia Comunitara Cluj are misiunea de a imbunatati viata locuitorilor din zona Cluj prin mobilizarea si distribuirea de resurse pentru initiative de dezvoltare locala. Fundatia Comunitara contribuie la oferirea de sanse egale locuitorilor din zona Cluj si la dezvoltarea locala. Mentionata ca unul din obiectivele de dezvoltare comunitara in “Strategia de dezvoltare a Municipiului Cluj-Napoca”, Fundatia Comunitara Cluj este una din primele initiative de acest gen din Romania si se numara printre cele 1400 de Fundatii Comunitare active in peste 51 de tari de pe toate continentele.

***
BRD – Groupe Société Générale este a doua banca a Romaniei dupa totalul activelor. Actionarul majoritar al BRD este Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri bancare din zona euro. BRD este o banca universala care ofera servicii atat populatiei, cat si companiilor. Institutia de credit are peste 2,6 milioane clienti si 930 de agentii in toata tara.    
In 2008, banca a primit trei distinctii importante, fiind aleasa Banca Anului in Romania de publicatiile financiare internationale Euromoney, The Banker si Global Finance. BRD deruleaza de peste 10 ani proiecte de responsabilitate sociala, implicandu-se in domeniile: cultura, educatie, sport, social-umanitar si protectia mediului.

Simona Serban
Director executiv Fundatia Comunitara Cluj
Tel: +40-264-434.618
Fax: +40-264-434.619
Email: simona.serban@fundatiacomunitaracluj.ro   
www.fundatiacomunitaracluj.ro 

Adina Ana Cristea
Coordonator program YouthBank Cluj
Tel: +40-264-434.618, +40-747-925.544
Fax: +40-264-434.619
Email: adina.cristea@fundatiacomunitaracluj.ro
www.youthbank.ro