Fundatia „Alaturi de Voi” Romania a organizat in 1 decembrie 2011, la Iasi, Constanta si Tg. Mures evenimentul public prin care a marcat Ziua mondiala de lupta antiSIDA.
 
„In acest an am realizat un monument funerar pentru ca am dorit sa atragem atentia asupra gravitatii situatiei in care ne aflam - cea mai severa din ultimii ani si care plaseaza Romania cu cel putin 10 ani in urma, dupa ce timp de aproape 6 ani s-au cheltuit in Romania peste 38 mil. USD din Fondul Global de Combatere HIV/SIDA, TBC si Malarie pe programe de prevenire, tratament si servicii sociale in domeniu.  Din acest motiv am realizat si o petitie care sa someze autoritatile sa isi indrepte atentia asupra acestei situatii”- a declarat doamna Angela Achitei, presedinte al ADV Romania.
 
Sute de romani au venit la locul evenimentului  - in Iasi la Prefectura Judetului Iasi, in Tg. Mures in Parcul din spatele Casei de cultura „Mihai Eminescu” si in Constanta pe platoul din zona City Park Mall si si-au afirmat solidaritatea cu persoanele infectate cu HIV. 
 
Lumanarile prinse in jurul monumentului funerar si al quilt-urilor, au fost pentru unii act pios de aducere aminte sau candele ale sperantei de mai bine.  
 
„Sub ochii nostri, o generatie de tinericea a infectatilor cu HIV din 1987-1992 din spitalele romanesti - este lipsita de speranta de viata prin neacordarea continua a ingrijirii si tratamentului
O alta generatie de tinericea a potentialilor infectati cu HIV – este lasata prada ignorantei si tentatiilor neasumate responsabil, datorita lipsei de finantare pentru programe de prevenire a transmiterii infectiei cu HIV. 
Sesizam public pericolul generat de nealocarea financiara sau gestionarea ineficienta a banilor existenti si va cerem sa nu contribuiti la luarea de vieti.”este un extras din texul petitiei „Nu transformati politica de sanatate publica in politica de exterminare!” care a fost semnata ieri de peste 300 de persoane la locul evenimentului si peste 115 pe http://www.petitiionline.com/petitie/nu-transformati-politica-de-sanatate-publica-in-politica-de-exterminare/63  si trimisa Institutiei Prefectului Iasi, Constanta, Mures si Caselor Judetene de Asigurari Sociale de Sanatate. Petitia este afisata pentru semnare pana la finanul lunii decembrie.
 
De asemenea, petitia este postata si pe facebook, pe pagina Fundatiei "Alaturi de Voi".
 
In ianuarie 2012, petitia va fi transmisa acelorasi autoritati, insotita de semnaturile celor care sprijina demersul si va fi baza unei activitati de lobby si advocacy prin care ADV Romania va incerca sa obtina imbunatatirea situatiei semnalate.
 
Informatii si fotografii de la evenimente sunt postate pe www.fundaumana.ro si facebookcont funda umana iar despre infectia cu HIV puteti afla mai multe informatii accesand  www.hivsida.ro .
 
Detalii cu privire la eveniment va pot fi oferite de Mihaela Munteanu, director dezvoltare si comunicare al ADV Romania la tel. 0740513864 sau e-mail: mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro .