Bogdan Iancu detine titlul de doctor in antropologie si etnologie al Università degli Studi di Perugia si este cercetator la Muzeul National al Taranului Roman. A participat la stagii de pregatire si cercetare la Université Libre de Bruxelles, Paris-X Nanterre, Università degli Studi di Perugia, Swedish Biodiversity Centre - Uppsala. A participat la cercetari de teren care vizeaza transformari postsocialiste ale culturii material din mediul domestic autohton si efectele sociale ale dezindustrializarii in Oltenia, Delta Dunarii si nordul Bucovinei.
In prezent participa la un proiect de cercetare interdisciplinary cu participare internationala care cartografiaza reconfigurarea practicilor agricole traditionale in contextul accesarii subventiilor pravazute de Politica Agricola Comuna.
Este autor si editor al unor volume de specialitate precum “Dobrogea. Identitati si crize” (coord. Paideia 2009), “Prima mea calatorie in strainatate” (coord. Art. 2010), “Noi culturi. Noi antropologii” - Lucrarile celei de-a VII-a conferinte anuale a Societatii de Antropologie Culturala din Romania (coord. impreuna cu Vintila Mihailescu si Monica Stroe. Humanitas. 2012), “La masa cu oamenii Deltei. O cartografiere a practicilor gastronomice (coord. impreuna cu Monica Stroe. Coresi. 2012), “The Material Culture (Re)Turn in Anthropology: Promises and Dead-ends” (coord. Humanitas. 2013).
Este membru al consiliului de conducere al Societatii de Antropologie Sociala si Culturala (SASC) si organizator al conferintei nationale anuale a SASC din 2009, membru al European Association of Social Anthropologists (EASA), membru al American Anthropological Association (AAA).