close

Juriu

Laura  Ștefan

Laura Ștefan

Coordonatorul activitatilor anticoruptie pentru Expert Forum

Are o experienta profesionala de peste 10 ani in practicile publice si private. Activeaza si ca expert international pentru Comisia Europeana, UNDP, OECD si alte organizatii internationale in domeniile reformei juridice, anticoruptiei si spalarii banilor.
 
In anul 2011, Comisia Europeana a numit-o membru al Expert Group on Corruption.
 
Intre 2005 si 2007 a ocupat functia de director in cadrul Ministerului Roman de Justitie, responsabila de politicile anticoruptie. A elaborat si a pledat pentru adoptarea legislatiei anticoruptie, a elaborat programe de constientizare publica si a lucrat la reforma Oficiului procurorilor publici.
 
De-a lungul timpului, Laura Stefan a ocupat functii reprezentative, precum: Seful delegatiei si membru al biroului GRECO, inalt reprezentant pentru SPAI si SPOC, reprezentantul Romaniei la Reteaua Anticoruptie OECD si forumurile globale ONU pe tema coruptiei si a crimei organizate, membru al Retelei Practicienilor Anticoruptie UNDP. Anterior, a fost Consilier juridic in cadrul a doua programe finantate USAID.
 
Laura Stefan a absolvit LLM (Masters of Law), program organizat de Universitatea Cambridge, UK in perioada 2003-2004.
 
In 2015 a primit Premiul Femeia curajoasa a anului din partea Ambasadei Statelor Unite in Bucuresti si o bursa din partea Fundatiei Eisenhower, care include o vizita de 2 luni in SUA.
 


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes