close

Juriu

Sorin Ionita

Sorin Ionita

Presedinte - Expert Forum (EFOR)

Sorin Ionita este Presedintele Expert Forum (EFOR), o organizatie de tip think tank din Bucuresti, lector invitat al Facultatii de Administratie Publica din cadrul Universitatii Babeş-Bolyai din Cluj si al Maastricht School of Management (MSM) Romania. Inca de la mijlocul anilor nouazeci, a lucrat pentru proiecte de analiza a sectorului public, descentralizare si dezvoltare regionala in Romania si in tarile vecine. In ultimii ani a mai fost consultant al Consiliului Europei (programul de reforma guvernamentala in Balcanii de Vest), consultant UNDP (programe similare in Moldova) si a colaborat cu Banca Mondiala (evaluari institutionale si reforma sectoriala in Romania si Moldova). A fost implicat in proiecte multinationale de evaluare a calitatii guvernarii precum cele ale Freedom House, Global Integrity, Bertelsmann Stiftung sau Transparency International.
 
Sorin Ionita este, de asemenea, editorialist si comentator de presa scrisa si electronica. Din 2010 ete membru al European Economic and Social Committee (EESC), sectiunile Transport-Energie si Mediu-Dezvoltare rurala.
 
Sorin Ionita a absolvit Institutul Politehnic din Bucuresti, apoi Universitatea Bucuresti, are un Master la CEU Budapesta si un doctorat la SNSPA Bucuresti. A facut stagii de cercetare la Nuffield College, Oxford University si a fost Fulbright Fellow la Georgetown University, Washington DC.


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes