close

Juriu

Mirela  Oprea

Mirela Oprea

Senior Liaison Manager - World Vision si Secretar General - ChildPact

Mirela este licentiata in psihologie si stiintele educatiei (UBB Cluj - Napoca) si dupa ce a absolvit un master in buna guvernare si politici de integrare europeana, ea a dobandit titlul de doctor in cooperare internationala si politici de dezvoltare durabila (Facultatea din Bologna). A inceput sa lucreze in domeniul social ca voluntar, pe cand era inca eleva de liceu. Astfel, in clasa a noua, impreuna cu colegii din gimnaziu, a pus bazele unei initiative de animatie pentru copiii din cartierul ei (Valea Aurie, din Sibiu).

Ca studenta la Cluj, ea a devenit voluntara si apoi angajata a World Vision Romania. Primul ei rol a fost acela de coordonator de voluntari: in 3 ani a coordonat peste 300 de voluntari si a castigat diferite premii pentru promovarea voluntariatului si crearea de programe de voluntariat. Dupa ce a inteles foarte bine care sunt secretele succesului in coordonarea de voluntari, Mirela a devenit parte a echipei Centrului National de Voluntariat Pro Vobis, unde a creat un departament de training in managementul voluntarilor.

La World Vision a revenit in 2007 (dupa ce a lucrat pentru organizatii din Italia si Belgia), fiind parte din echipa de advocacy, mai intai la nivel national si apoi la nivel regional. In ultimii 4 ani, Mirela s-a concentrat pe crearea unei coalitii de coalitii - ChildPact - care reuneste 600 de organizatii ce lucreaza cu 500.000 de copii vulnerabili din 10 tari din regiunea Europei de Est. In timpul liber, Mirelei ii face placere sa ofere celor interesati un program de consiliere filantropica, special creat de ea pentru cei care doresc sa faca binele si sa il faca in asa fel incat sa aiba maxim de impact. Mirela scrie pe blogul personal (www.mirelaoprea.com) si pe platforma republica.ro.

Ii place natura (muntele in egala masura ca si marea), ii place sa spuna si sa asculte povesti si intamplari (story-telling) si ii admira pe cei care se re-inventeaza mereu, asa cum au facut parintii ei care la pensie au devenit (din intamplare!) crescatori de albine, iar acum bucura familia si prietenii cu miere, pastura, propolis si alte bunatati.
 


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes