Reprezentanții Galei Societății Civile 2017 anunță decernarea oficială a premiilor pentru inițiativă în sectorul asociativ din România va avea loc în data de 12 iunie, începând cu ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Național București.

Faci parte din sectorul asociativ sau ești interesat de inițiativele civice... 
Confirmă participarea la eveniment... AICI

Cel mai amplu eveniment dedicat sectorului non-guvernamental din Romania, festivitatea de premiere a Galei Societatii Civile, va avea loc în mai puțin de o lună de zile. Gândită ca un moment care să aparțină în totalitate celor care își dedică eforturile pentru a schimba în bine România într-o serie largă de domenii și arii de activitate, seara de gală care încheie competiția anuală Gala Societății Civile va strânge și în acest an nume sonore ale mediului non-guvernamental, reprezentanți ai media și autorități naționale sub cupola aceluiași deziderat de a oferi recunoaștere celor care se implică și prin aceasta de a oferi modele sociale demne de urmat.

“Proiectul Gala Societății Civile este mai mult decât o competiție în care sunt premiate și aduse în atenția opiniei publice inițiativele și proiectele sectorului asociativ. Ea este acum momentul în care reprezentanțiii organizatiilor neguvernamentale, voluntarii, oamenii de bine ies din haina greului și vin în haine de gală să ne arate că binele se poate și în România. Și pentru că în acest an, Gala împlinește 15 ani de existență, festivitatea de premiere va fi marcată cu atât mai mult de dorința noastră de a mulțumi tuturor acestor oameni extraordinari care au ales să se dedice unei cauze”, a declarat Florentina Loloiu, Director Programe – Fundația Gala Societății Civile.

În cadrul evenimentului vor fi promovate și premiate cele mai eficiente, durabile și originale proiecte implementate de reprezentanții sectorului neguvernamental din România în ultimii ani. În cadrul acestei ediții au fost înscrise în competiție 166 proiecte și programe.

“În 2017 încercăm să facem și un mic bilanț al celor 15 ani în care Gala Societății Civile a fost un factor de coeziune în randul asociațiilor și fundațiilor pe peste tot din România. Astfel, putem remarca faptul că sunt câteva arii cu un interes constant atât pentru finanțatori, cât și pentru sectorul ONG, cum ar fi educația si sanatatea, dar și că în cei 15 ani, sectorul asociativ a cunoscut o maturizare ce iese în evidență prin calitatea proiectelor și maniera deosebită de implementare
”, a mai precizat Florentina Loloiu.

”După 15 ani de proiect, Gala Societății Civile a atins ea însăși un nivel de maturitate direct raportat la evoluția sectorului asociativ din România. Ca orice alt domeniu sau ca orice altă industrie, și aici avem de a face cu schimbări determinate de mediul social, economic sau politic existent. Această ediție aniversară este un moment de introspecție și analiză și pentru noi. Vedem ce am făcut bine în toți acești ani și cum ne putem pregăti să punem umărul și mai consistent la dezvoltarea sectorului neguvernamental în următorii 15 ani”,
a precizat Andrei Borțun, membru fundator al proiectului Gala Societății Civile. 

Pe scena Teatrului Național București vor fi anunțate și premiate toate proiectele câștigătoare înscrise în cele 17 secțiuni ale competiției: Educație, Învățământ, Cercetare, Artă și Cultură, Apărarea drepturilor individuale/ colective, Comportament civic și Participare publică, Sănătate, Incluziune socială, Servicii de Asistență socială, Protecția mediului, Dezvoltare economică și socială, Proiecte și campanii de Voluntariat, Proiecte pentru Tineret, Proiecte și campanii de Responsabilitate Socială și Programe. Vor fi acordate, de asemenea, Premiile pentru Eficiență, Impact, Durabilitate și Originalitate proiectelor care au excelat conform acestor criterii. 

Până în acest moment, au fost făcute publice informații legate de evoluția sectorului asociativ în domeniul educație. În zilele ce urmează vor fi disponibile către publicul larg mai multe informarții și din alte domenii de interes, astfel că până la data decernării, Gala Societății Civile 2017 va oferi o radiografie completă a mediul ONG românesc și a evoluției sectorului asociativ de la noi din țară.

Pentru mai multe detalii despre Gala Societății Civile 2017, vizitați www.galasocietatiicivile.ro

***
Despre Gala Societății Civile
Gala Societății Civile este cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România. Inițiat în anul 2002, acest proiect al Fundației “Gala Societății Civile” face cunoscută în fiecare an inițiativa civică și recunoaște impactul activității de tip ONG asupra societății române în ansamblul ei.

Susținătorii Galei Societății Civile sunt KMG International, de 11 ani partener principal, Fundația Vodafone România - sponsor fondator, BCR, Bursa Binelui, Patru Mâini, WellBorn, CanPack, Ciuc.

Parteneri tradiționali: Rusu+Bortun Brand Growers, Dăescu Borțun Olteanu, Gavrilă & Asociații, Netvibes România, Media Image, 360 Revolution și Kaustik.

Gala Societatii Civile este un proiect al Fundației “Gala Societății Civile”.