“Binele din Romania se construieste in fiecare zi. Si se premiaza intr-o singura seara.” Acesta este mesajul editiei din acest an a Galei Societatii Civile si cred ca sintetizeaza foarte bine ceea ce ne dorim sa transmitem. Noi ne-am asumat, inca din anul 2002, misiunea de a spune  ca exista oameni in Romania – si nu sunt deloc putini – care isi dedica zilnic timpul si energia lor pentru a ne fi noua, tuturor, mai bine. Va invit, asadar, pe 6 iunie, incepand cu ora 20:00, la Teatrul National, pentru a-i cunoaste si aplauda pe toti acesti oameni.” declara Florentina Loloiu, Director Programe – Fundatia Gala Societatii Civile.

Confirmati participarea la GSC 2016

In cadrul evenimentului vor fi promovate si premiate cele mai eficiente, durabile si originale proiecte implementate de reprezentantii sectorului neguvernamental din Romania. In cadrul acestei editii au fost inscrise in competitie 203 proiecte si programe implementate de 127 organizatii non-profit, grupuri de initiativa sau persoane fizice.

“In societatea in care traim, stabilirea unor valori la care sa ne putem raporta este un deziderat si un proces in desfasurare. Putem spune ca din acest punct de vedere suntem o societate tanara, in curs de formare. De aceea, ne bucuram atunci cand gasim nuclee de normalitate care au potentialul de a se transforma in timp in repere puternice. Un astfel de nucleu de normalitate este Gala Societatii Civile si implicit, recunoasterea oferita de Gala functioneaza ca un ghidaj si ca reper pentru proiectele viitoare derulate de ONG-uri.”
declara Angela Galeta, Director – Fundatia Vodafone Romania.

Cele 203 proiecte si programe inscrise in competitie au fost evaluate de catre membrii juriului editiei 2016, format din peste 50 de specialisti in implementarea si evaluarea proiectelor, cercetatori, sociologi, jurnalisti, lideri si formatori de opinie ai societatii civile si ai sectorului non-profit si din reprezentanti ai sectorului privat, consultanti in CSR, comunicare sau corporate affairs. 

“Gala Societatii Civile aduce recunoastere si vizibilitate initiativelor civice curajoase, intr-o perioada in care este nevoie continua de inspiratie si motivatie pentru a demara sau continua proiecte de impact pentru societate. Gala este un centralizator de emotii, oameni cu viziune, rezultate, de care avem nevoie pentru un progres real.” declara Costinela Dragan, Sustainability Manager – KMG International.

Pe scena Teatrului National Bucuresti vor fi anuntate si premiate toate proiectele castigatoare inscrise in cele 17 sectiuni ale competitiei: Educatie, Invatamant, Cercetare, Arta si Cultura, Apararea drepturilor individuale/ colective, Comportament civic si Participare publica, Sanatate, Incluziune sociala, Servicii de Asistenta sociala, Protectia mediului, Dezvoltare economica si sociala, Proiecte si campanii de Voluntariat, Proiecte pentru Tineret, Proiecte si campanii de Responsabilitate Sociala si Programe. Vor fi acordate, de asemenea, Premiile pentru Eficienta, Impact, Durabilitate si Originalitate proiectelor care au excelat conform acestor criterii. 

“Gala este un moment extraordinar in care poti sa vorbesti despre probleme dar aratand solutiile pentru ele - constientizezi o realitate, dura de cele mai multe ori, dar vezi ca exista solutii, si oameni dispusi sa li se dedice si atunci te incarci cu optimism si vrei sa faci si tu ceva pentru  a trai intr-o lume mai buna.” declara Nicoleta Deliu, Sef Departament  Comunicare Corporativa si Afaceri Comunitare – BCR.
 

***
Gala Societatii Civile este un proiect al Fundatiei “Gala Societatii Civile”.

Sustinatorii Galei Societatii Civile sunt KMG International, de zece ani partener principal, Fundatia Vodafone Romania - sponsor fondator, BCR, Bursa Binelui, Avon Romania. 

Parteneri traditionali: Rusu+Bortun Brand Growers, Gavrila & Asociatii, Netvibes Romania, Media Image, 360 Revolution si Kaustik.