După înscrierea a 166 de proiecte și inițiative sociale din întreaga Românie, jurizarea în marea competiție Gala Societății Civile 2017 a intrat pe ultima sută de metri. Odată cu acest moment, reprezentanții Galei încep numărătoarea inversă până la decernarea marelui premiu din acest an și anunță lansarea celei mai ample campanii de mulțumire și recunoaștere publică a meritelor celor implicați în activități de tip ONG, activități special croite pentru a schimba România și pentru a instaura binele acolo unde îi este locul.
Gala Societății Civile este în acest an la un moment aniversar, #15ani de bine în România. Începând din 2002 și până în prezent, Gala Societății Civile a fost momentul de scoatere la rampă a celor care în fiecare zi, cu truda, dăruirea și implicarea lor, au schimbat atitudini, mentalități, așteptări, obiceiuri, legi, pentru ca într-un domeniu anume, într-o comunitate anume, pentru ca o familie anume să fie mai bine. În acest an, mai mult ca oricând, momentul dedicat proiectelor cu impact social și ONG-urilor cu inițiativă locală sau națională puternică va reveni în totalitate oamenilor care fac aceste proiecte să fie și ca aceste ONG-uri să meargă mereu în direcția schimbării și a binelui.
În toți acești ani, Gala Societății Civile a devenit cel mai important eveniment al sectorului nonguvernamental și unul dintre principalii promotori și susținători ai inițiativelor sociale civice din România. ”Pornind de la premisa că dezvoltarea societății civile este parte integrantă a procesului de modernizare a României, pregătim ediția aniversară cu scopul de a evidenția progresul evident al conștiinței civice în cei 15 ani dar, mai ales, de a schița un plan coerent și sustenabil pentru următorii 15 ani”, a precizat Florentina Loloiu, Director Programe – Fundația Gala Societății Civile.
În cele 14 ediții anterioare ale Galei Societății Civile, au fost înscrise și evaluate peste 2000 de proiecte, implementate la nivel național, regional sau local. 450 de proiecte înscrise în competiția Galei Societății Civile au fost premiate, impactul lor în comunități fiind astfel recunoscut. Peste 250 de personalități ale societății românești au făcut parte din juriu.
Deși categoria ”Marele Câștigător” a fost introdusă abia în 2006, ea reprezintă încă de la inceput punctul zero de măsurare a domeniilor vulnerabile în care intervenția socială a fost necesară. Prin aceasta, Gala Societății Civile este și un barometru al evoluției domeniilor în care binele se impune ca necesar în România.
”În ultimii ani, se poate remarca o orientare mai pregnantă către sănătate și educație ca domenii cu mari probleme. Dacă ne uităm în urmă, la domeniile care au fost considerate în timp mai problematice, vedem o evoluție de la abordările ecologiste de la începuturile Galei către dezvoltare socială și implicare civică, apoi către artă și cultură, pentru a ajunge acum la proiecte cu un puternic accent pe educație și incluziune socială”, a mai precizat Florentina Loloiu.
Prin campania din acest an, care va începe oficial în data de 15 mai a.c., Gala Societății Civile 2017 ține să mulțumescă oamenilor care fac posibil binele și evoluția lui în România.
Toți cei ce doresc să se alăture campaniei ”Gala Societății Civile 2017 Vă Mulțumește!” sunt invitați să muțumească mai departe, pe pagina lor de Facebook, celor pe care îi cunosc și îi știu implicați în proiecte cu impact social important la nivelul comunității lor, justificând actul lor și adăugând #GSC2017 #15ani #VaMultumim
Pentru mai multe detalii despre Gala Societății Civile 2017, vizitați www.galasocietatiicivile.ro.
***
Despre Gala Societății Civile
Gala Societății Civile este cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România. Inițiat în anul 2002, acest proiect al Fundației “Gala Societății Civile” face cunoscută în fiecare an inițiativa civică și recunoaște impactul activității de tip ONG asupra societății române în ansamblul ei.
Susținătorii Galei Societății Civile sunt KMG International, de 11 ani partener principal, Fundația Vodafone România - sponsor fondator, BCR, Bursa Binelui, Patru Mâini.
Parteneri tradiționali: Rusu+Bortun Brand Growers, Dăescu Borțun Olteanu, Gavrilă & Asociații, Netvibes România, Media Image, 360 Revolution și Kaustik.
Gala Societatii Civile este un proiect al Fundației “Gala Societății Civile”.