O zi cât o mie pentru Alex, baiețelul de 10 ani care crește la SOS Satele Copiilor și visează să fie fotbalist. Ciprian Marica, fostul fotbalist al naționalei, i-a prezentat lui Alex stadionul Național Arena și l-a învățat câteva trucuri cu mingea în fața porții. La rândul lui, copilul a venit pregătit cu o kendama și i-a arătat lui Ciprian câteva mișcări.
 
Întâlnirea dintre Ciprian Marica și Alex face parte din campania „Viitorul strigă prezent!”, derulată de SOS Satele Copiilor România pentru strângere de fonduri. Donațiile colectate în această campanie vor fi folosite în totalitate pentru susținerea la scoală a celor aproximativ 200 de copii și tineri lipsiți de îngrijirea familiei biologice și care cresc acum sub ocrotirea organizației. 
 
Alex nu a mai fost niciodată pe un stadion, iar acum a avut șansa să simtă iarba celui mai mare din România, să intre în vestiar și să iasă pe tunel ca un fotbalist adevărat, alături de Ciprian. „Niște gladiatori, cam așa ne simțim când intrăm aici”, i-a mărturisit fostul fotbalist când au pășit pe gazon.
 
„Întâlnirea a fost emoționantă, m-am bucurat că am făcut un copil fericit și sigur că am spus Prezent! Acești copii au nevoie de modele, de oameni în care să creadă, să-i urmeze. Tot ce i-am povestit sper să-l ajute într-o viitoare carieră, iar eu îl voi ajuta cu tot ce pot.” – Ciprian Marica.
 
La prima experiență pe stadion, Alex a marcat deja 3 goluri și visează la momentul în care îl va aclama mulțimea de suporteri. Alex crește în Satul SOS din București de la vârsta de 5 ani, când a venit împreună cu fratele lui mai mic.
 
Campania „Viitorul strigă prezent!” se desfășoară în perioada 4 septembrie – 4 octombrie și se adresează atât publicului larg, oamenilor de bine care doresc să contribuie la ajutorarea copiilor rămași fără susținerea familiei biologice, cât și companiilor, instituțiilor și reprezentanților media.
 
Cei care doresc să se implice, pot contribui prin mai multe metode: 
 donaţii online pe website-ul campaniei: www.viitorulprezent.sos-satelecopiilor.ro
 donaţii prin SMS la 8844 cu textul Mama (2 Euro/ lună) și 
 donații bancare direct în contul bancar al organizației SOS Satele Copiilor România: RO84BACX0000001080003013.
 
 
***
SOS Satele Copiilor România este o organizaţie neguvernamentală, membră a Federaţiei SOS Children’s Villages International, organism care derulează programe în 134 de ţări ale lumii. Asociaţia SOS Satele Copiilor România este prezentă în România de 27 de ani şi îşi desfăşoară activitatea prin 3 programe la nivel naţional: în Bucureşti, Cisnădie – Sibiu şi Hemeiuş – Bacău. 
 
Activitatea organizaţiei este centrată pe asistarea şi sprijinul acordat copiilor care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei biologice. În prezent, 1000 de copii și tineri sunt sprijiniți direct de organizație, dintre care aproape 200 cresc în familia SOS România.
 
SOS Satele Copiilor România derulează, în paralel, servicii de prevenţie a abandonului, prin Centrele de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi. 

www.viitorulprezent.sos-satelecopiilor.ro l