Inscrierile solicitantilor de burse se fac in perioada 21 septembrie si 31 octombrie 2015, ora 23:59, pe site-ul mobilizamexcelenta.ro, urmand ca selectia si anuntul castigatorilor sa fie facute in lunile noiembrie si decembrie 2015.
 
Cine poate aplica pentru burse?
Solicitarile pot fi inscrise de, sau in numele copiilor si tinerilor din Bucuresti si judetul Ilfov care fac performanta, astfel: 
• Incurajam tinerii din categoria de varsta 14 – 20 de ani sa-si urmeze talentul in arta si design.
• Sustinem tinerele cu varsta cuprinsa intre 14 si 20 de ani pasionate de domeniul stiintelor exacte sa-si atinga potentialul maxim in acest domeniu. 
• Sprijinim determinarea copiilor si tinerilor din categoria de varsta 6-16 ani sa faca sport de performanta. 
 
De ce sustinem tinerii din categoria de varsta 14-20 de ani talentati in arta si design?
Talentul artistic se poate manifesta devreme, insa determinarea si performanta in folosirea talentului pentru obtinerea performantei se vad in timp. Ne propunem sa ajungem la tinerii cu talente artistice din categoria de varsta 14-20 de ani, pentru ca aceasta este perioada in care talentul a avut timp sa fie dovedit, iar performanta si determinarea de a urma o cariera in domeniu este vizibila.  
 
De ce sustinem doar tinerele pentru domeniul stiintelor exacte? 
La nivel global, cresterea participarii fetelor si tinerelor in domeniile legate de cercetare si inovare, stiinte exacte si tehnologie este un subiect fierbinte de dezbatere. In Uniunea Europeana, doar 20% dintre academicienii de nivel superior sunt femei; desi femeile reprezinta 46% dintre absolventii de studii doctorale, doar 33% dintre cercetatori sunt femei (conform http://science-girl-thing.eu/ro). In sectorul IT&C european, doar 30% dintre angajati sunt femei, iar numarul de femei care finalizeaza studii in domeniu este in scadere: doar 29 din fiecare 1000 de absolvente de studii superioare au o diploma in IT sau domenii conexe si doar 4 dintre acestea ajung sa lucreze in domenii legate de IT&C. Mai multe detalii aici.  
 
Pornind de la aceasta realitate, dorim sa sustinem tinerele cu pasiuni si performante in domeniul stiintelor exacte si tehnologiei, pentru a le ajuta sa-si urmeze visul si sa devina exemple de reusita in aceste domenii. 

De ce sustinem copiii si tinerii din categoria de varsta 6-16 ani sa faca sport de performanta?
Pentru ca aceasta este categoria de varsta la care copiii si tinerii care practica sport de performanta au nevoie de sprijin in formarea disciplinei si de incurajare pentru a continua.

Aplicatiile pentru bursele de performanta sunt jurizate de un comitet de selectie independent, format din experti recunoscuti din domeniul educatiei, artelor vizuale, stiintelor si sportului.
 
Oana Moraru, fondator si manager al Scolii Helikon (unul dintre proiectele de alternativa educationala privata), consultant educational. 
Cristian Hatu, geofizician, fondator si Presedinte al Centrului de Evaluare si Analize Educationale.
Raluca Ion, jurnalist la Gandul, castigatoare a unei burse Superscrieri pentru educatie.
Liviu Raducanu, Presedinte Federatia Romana de Polo, fost capitan al echipei nationale de polo
Aurora Kiraly, artist vizual, curator Galeria Noua, asistent universitar la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti
Carmen Bunaciu, multipla campioana europeana si mondiala la natatie, antrenor emerit 
Mihaela Denciu, Manager Administrare Personal, Porsche Romania.
 
Regulamentul complet, criteriile si formularul de aplicatie sunt disponibile pe www.mobilizamexcelenta.ro
 
***
Despre Mobilizam excelenta
Mobilizam Excelenta este un program creat de Porsche Romania si dezvoltat impreuna cu Fundatia Comunitara Bucuresti. Programul este in acord cu valorile si principiile Porsche Romania – excelenta in inovatie si design – urmand sa fie transferate comunitatilor locale, prin sustinerea financiara acordata proiectelor si promovarea oamenilor cu aceleasi valori si principii. Gandit ca o forma de investitie pe termen lung in comunitate, Mobilizam Excelenta este un program dezvoltat pe trei directii strategice: Design urban, Eco-inovatie si Excelenta in educatie.
 
Viziune
Excelenta in care credem noi nu este un bun exclusivist. Excelenta nu este un privilegiu rezervat unei elite. Nu este inchisa in Academie. Este in ADN-ul oamenilor. In toate comunitatile. Excelenta este chiar acolo unde cineva se ambitioneaza sa o caute. Si are nevoie doar de o mana de ajutor. Sau de un exemplu. O scanteie de inspiratie. Mobilizam Excelenta isi propune sa caute oameni care vor sa dea ceva din ce au mai bun pentru ca viata sa fie mai buna, pentru ei si comunitatile in care traiesc. 
 
Despre Porsche Romania 
Porsche Romania este cel mai mare importator auto din Romania, companie infiintata in noiembrie 1997 si care apartine de Porsche Holding GmbH cu sediul in Salzburg. Incepand cu martie 2011, Holdingul Porsche a fost inglobat in concernul Volkswagen AG drept una din subsidiarele sale, pastrand insa structurile independente.
 
Compania, cel mai mare jucator de pe piata romaneasca de profil, este importator general pentru marcile Volkswagen,  Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen Autovehicule Comerciale si Das WeltAuto. Porsche Romania este responsabila de evolutia calitativa si de extinderea retelei de distributie, compusa din centre auto proprii si dealeri independenti autorizati de companie. 
 
Reteaua ofera masini atractive, sigure si ecologice, la cele mai inalte standarde tehnice si de calitate, iar afacerea de baza acopera si aprovizionarea retelei nationale de dealeri cu piese de schimb si accesorii originale.

Despre Fundatia Comunitara Bucuresti
Fundatia Comunitara Bucuresti investeste timpul, banii si energia bucurestenilor pentru a crea comunitati in care sa ne simtim ca acasa. Organizatia colecteaza fonduri de la afaceri locale si persoane particulare, pentru a finanta proiecte care stimuleaza initiativa si aduc oamenii impreuna in comunitati. Pana in prezent, organizatia a finantat cu peste un milion de lei mai mult de 130 de proiecte ale comunitatilor din Bucuresti si Ilfov. 
 
Fundatia Comunitara Bucuresti este parte dintr-o miscare nationala, alaturi de alte 13 fundatii comunitare din tara.
 
Contact:
Delia Grigoroiu
Manager comunicare, Fundatia Comunitara Bucuresti
Tel: 0749.951.753
Email: delia.grigoroiu@fundatiacomunitarabucuresti.ro