CALENDAR
14 martie: Este prima zi dedicate sectiunii Sectiunii Schimb. La ora 15:00 incep lectiile de Capoeira, cu Roxana Ionescu care implica, printre altele, muzica, dansuri africane si percutie.

15 martie: De la ora 19:00 si pana la ora 21:00, in spatiul de la Acasa, incepe Atelierul de crosetat bucurie, sustinut de Andreea Moisil, inclus tot in sectiunea „Schimb”.

16 martie: Incepe Atelierul de scris fara sa te uiti la tastatura, programat intre orele 16:00-18:00, face parte din seria intalnirilor extrem de utile reunite sub umbrela „Schimb”, in timpul carora oamenii priceputi impartasesc cu cei interesati cunostintele/abilitatile lor.

17 martie: Tot in cadrul „Schimb” incepe Atelierul de casting, sustinut de Andrei Majeri care se va desfasura intre orele 11:00 si 15:00, la The Box, acolo unde compania create.act.enjoy ne gazduieste in acest an. Actorii si regizorii de teatru pot invata la ce sa se astepte in timpul unui casting.

18 martie: De la ora 10:00, in spatiul Cluj Makers, se desfasoara Atelierul de design in consumerism, sustinut de Ana Maria Abrudan, integrat in sectiunea „Schimb”.

19 martie: La ora 10:00, la ZUG.zone, incepe THE FEEDBACK METHOD (inclus in sectiunea „Ateliere”), un workshop sustinut de Sonia Jokiniemi menit sa-i familiarizeze pe participanti cu o metoda complexa de a le furniza producatorilor de teatru un feedback cat mai productiv. Tot la ZUG.zone poate fi vizionat, incepand cu ora 20:00, documentarul Blokada, realizat in urma protestului din 2009 de la la Facultatea de Stiinte Umaniste si Sociale din Zagreb.

20 martie: La ora 20:00, in spatiul ZUG.zone, cei interesati pot urmari Paths Throughs Utopias, un documentar care prezinta o calatorie prin utopiile post-capitaliste din Europa.

21 martie: Incepand cu ora 19:00, la Fabrica de Pensule se joaca spectacolul Fata de drepturi, o productie a Centrului Educational Replika. Spectacolul isi propune sa clarifice rolul copilului in lumea contemporana si sa analizeze modul in care adultii se raporteaza la drepturile fundamentale ale acestuia.

22 martie: La ora 18:00, la Teatrul GONG din Sibiu, este programat spectacolul Nu cred ca o sa imi treaca vreodata, productie Reactor de creatie si experiment care surprinde zbaterile, dramele, bucuriile si sperantele adolescentine din trei perspective diferite.

***
Proiect finantat de AFCN, Institutul Cultural Roman, cu sprijinul Asociatiei Niste Oameni, a doamnei Viorica Samson si a donatorilor de pe platforma CrestemIdei.ro. 

Focus Atelier este o platforma de ateliere si dezbateri lansata in luna martie a anului 2015 in Cluj- Napoca de catre Asociatia Reciproca. Proiectul are ca scop facilitarea procesului de educare, proces care nu depinde de varsta sau de absolvirea unei anumite etape educationale standardizate. Focus Atelier este conceput si organizat de Asociatia Reciproca si chestioneaza teme din societatea contemporana prin practica si dialog. Participarea la evenimentele Focus Atelier este gratuita.  
 
Asociatia Reciproca s-a infiintat la inceputul anului 2014 si are ca scop dezvoltarea climatului cultural si cresterea gradului de responsabilitate sociala prin initierea, sustinerea si patronarea activitatilor cu caracter artistic, social si stiintific. Reciproca ii are ca membri fondatori pe Lucia Marneanu (performer si artist plastic), Lorand Maxim (regizor si manager cultural), Leta Popescu (regizor si manager cultural) si Radu Bogdan (producator media). Acestora li s-au  alaturat Oana Hodade (actrita si dramaturg) si Attila Almási (tehnician).