„Conceptul picturii se refera in mod direct la procesul de formare si dezvoltare a personalitatii copiilor inca de la inceputul existentei lor”, subliniaza Maja Wawrzyk, director al Institutului Polonez din Bucuresti. ”Se bazeaza pe ideile si valorile promovate de catre Janusz Korczak, pedagog si scriitor polonez-evreu, ale carui idei au stat la baza Conventiei pentru Drepturile Copilului a ONU.” 

Proiectul picturii utilizeaza binecunoscutul joc in care copilul trebuie sa uneasca punctele de pe o foaie pentru a descoperi desenul. Numarul de 18 puncte (ani), care dupa ce sunt unite formeaza un zmeu, reprezinta varsta majoratului si momentul in care, din punct de vedere simbolic, tanarul este pregatit pentru a „zbura” in lume si a se realiza. Motivul zmeului este folosit ca simbol de libertate, usuratate si lipsa obstacolelor in descoperirea lumii. 
 
Autorul proiectului este tanarul artist polonez, Wojciech Woźniak, care, alaturi de ceilalti membri ai Scolii de Pictura Murala din Gdańsk: Rafał Roskowiński, Jacek Zdybel si Monika Reut, a participat la executarea lucrarii.

Acesti artisti au contribuit si la crearea celebrei Galerie de Arta Monumentala din cartierul Zaspa din Gdańsk, care in prezent contine 60 de picturi murale. Datorita ei, acest cartier muncitoresc obisnuit, cunoscut doar pentru faptul ca in anii ’80, intr-unul dintre blocuri a locuit Lech Wałęsa, a devenit o atractie culturala si turistica a orasului, precum si un loc de intalnire si creatie pentru artisti din diferite domenii.

Primaria Sectorului 6 si Institutului Polonez din Bucuresti, care a initiat proiectul in anul 2013, in colaborare cu Institutul Culturii Urbane si Scoala de Pictura Murala din Gdańsk isi doresc acelasi lucru si pentru cartierul Militari. Organizatorii multumesc firmei Daw Benta Romania – distribuitorul produselor Caparol, precum si firmei Erbasu pentru sprijinul oferit.
 
Dezvelirea picturii monumentale: 7.10.2015, ora 11:00, bd. Iuliu Maniu 190 (peretele de est)