In primul rand, Atelierul de Gandire Vizuala „nu e despre chestii dragute, ci despre claritate in transmiterea esentei unei idei, a unui proiect. E un instrument de comunicare”, ne spune Sandra Ghitescu, unul dintre facilitatori.
Daca pana acum gandeai asociind cuvinte si imagini, acum vei putea sa folosesti aceste asocieri ca sa inveti sa lucrezi mai repede si sa comunici mai eficient.
Sandra Ghitescu si Adrian Popa, facilitatorii programului, propun practica vizuala ca instrument de a depasi provocari precum: „N-am timp sa gandesc”, „Pierdem mult timp in sedinte”, „Oamenii nu sunt motivati”, „Pierdem din vedere imaginea de ansamblu”, „Nu se colaboreaza suficient in echipa”, „Avem nevoie de idei bune, repede”.
Exercitiile si practicile pe care le inveti la atelier te vor ajuta, la nivel individual sau in contexte de grup:
# sa pregatesti prezentari de impact;
# sa facilitezi sedinte si grupuri de lucru eficiente;
# sa facilitezi procese de schimbare (integrarea unor noi proceduri, structuri sau strategii).
„Gandirea vizuala e un sistem de operare, nu o aplicatie particulara de care s-ar putea sa n-ai nevoie. Daca-ti instalezi acest nou sistem de operare, care ruleaza minunat pe creierul uman - hardware-ul nostru e construit sa proceseze imagini captate din lumea exterioara, nu sa citeasca siruri de litere -, vei vedea cum creste viteza de procesare, cum apar mai putine blocaje, cum proiectele se clarifica.”, ne spune Sandra Ghitescu.
„Gandirea vizuala sparge barierele de comunicare, e un fel de limbaj universal. Plus ca e un instrument fara costuri si foarte la indemana: nu-ti trebuie decat ceva care lasa o urma pe-o suprafata.”, precizeaza Adrian Popa.
Programul este compus din 4 module:
• Joi, 24 septembrie (18.30 – 21.30) – Introducere in gandirea vizuala: saltul creativ de la text la imagini.
• Sambata, 26 septembrie (9.30 – 17.30) – Abecedar vizual: caligrafie, forme de baza, context (culori, miscare, scene), surse de inspiratie si practici adiacente (colaj, moodboards).
• Duminica, 27 septembrie (10.00 – 16.30) – Grafice complexe: scheme, canvas-uri si alte grafice.
• Marti, 13 octombrie (18.30 – 21.30): follow up, show & tell, tips & tricks pentru continuarea si imbunatatirea practicilor.
Cui se adreseaza? Atelierul usureaza viata si munca managerilor, antreprenorilor, creativilor, trainerilor sau oricaror profesionisti care trebuie sa inteleaga si sa explice idei complexe rapid si eficient.
Gandirea vizuala se refera la procesarea informatiilor folosind imagini mai degraba decat cuvinte si este comuna in aproximativ 60-65% din populatia generala. Gandirea vizuala ne permite sa procesam mai rapid cantitati mari de date. In contextul in care suntem inundati zilnic de un volum urias de informatii, devine din ce in ce mai important sa deprindem noi practici care pot ajuta la filtrarea si integrarea elementelor esentiale.
Inscrierile se fac pana pe 17 septembrie.
Mai multe detalii despre program: http://ffff.ro/creative-fitness-studio/atelier-de-gandire-vizuala-by-creative-fitness-studio/
Extra-info. Citeste si un interviu cu cei doi facilitatori, care povestesc despre cum au descoperit si cum aplica ei gandirea vizuala, plus modalitatile prin care oricine poate beneficia de acest intrument: ”O schema face mai mult decat 10.000 de cuvinte”.