În 2009 Gheorghe Stelian cumpără drepturi litigioase pentru teren extravilan agricol în Ilfov (17.500 mp), înlocuit apoi cu parcele între blocuri, în București. Unele terenuri din Ilfov au fost transferate în Sectorul 2, la propunerea primarului Neculai Onțanu. Ulterior sunt emise un certificat de urbanism pe numele lui Gheorghe Stelian şi o autorizaţie de construcţie, cu încălcarea mai multor prevederi legale, iar pe strada Aleea Luncşoare a apărut un şantier, foarte apropiat de blocurile şi şcoala din jur.
Deşi ADP sector 2 amenajase parcarea şi schimbase leagănele din părculeţul care se aflau pe spaţiul viitorului şantier, acestea au fost desfiinţate peste noapte şi au început lucrările la fundaţia viitorului bloc de 10 etaje, construcţie care în prezent are această înălţime.
Autorităţile locale au ignorat apelurile nemulţumite ale cetăţenilor din zonă, iar Primăria susţinea la vremea respectivă că nu a emis autorizaţie pentru amenajarea parcării şi a părculeţului. Şantierul nu era îngrădit, nu exista panou cu detalii despre beneficiar sau autorizaţie, iar noul grup civic format, “Luptă pentru strada ta”, sprijunit de CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică descoperă că parcela pe care urma să se construiască blocul este inclusă în cadastrul verde.
După multe sesizări adresate autorităţilor publice de către cetăţenii din zonă, în 2014 Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) constată în urma unui control, că atât autorizaţia de construcţie cât şi certificatul de urbanism au fost emise cu încălcarea mai multor prevederi legale.
În 2015 Prefectura Municipiului Bucureşti răspunde solicitărilor cetăţenilor şi ISC şi începe procesul împotriva Primăriei sectorului 2 şi proprietarilor clădirii. În 2016, Primăria face recurs, după ce prima instanţă este favorabilă Prefecturii şi cetăţenilor.
Între timp, cetăţenii, cât şi persoane din echipa CeRe sunt intimidaţi de către reprezentanţii beneficiarilor clădirii.
În 2018 recursul Primăriei Sectorului 2 împotriva sentinţei de anulare a autorizaţiei de construire şi a demolării construcţiei a fost respins ca nefondat.
Această victorie civică nu ar fi fost posibliă fără implicarea avocatei Luiza Manolea şi a celor 7 cetăţeni care formează grupul “Luptă pentru strada ta”.
Campania de advocacy a grupului civic “Luptă pentru strada ta” a fost sprijinită de CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică.