• Elevii pot urma gratuit in acest an scolar 20 de programe de dezvoltarea abilitatilor de viata, educatie financiara, antreprenoriala, economica, de orientare profesionala, de educatie pentru sanatate si viata activa.
• Modulele JA stimuleaza gandirea critica si spiritul antreprenorial, etica si responsabilitatea sociala, ajutand tinerii sa-si dezvolte abilitati si competente esentiale pentru profesie si pentru viata.
 
Organizatia pune la dispozitia elevilor si profesorilor programe internationale adaptate realitatii economice din Romania, ce cuprind module learning by doing pentru fiecare nivel de studiu - primar, gimnazial, liceal, universitar – in sase domenii esentiale: dezvoltarea abilitatilor de viata, educatie financiara, antreprenoriala, economica, orientare profesionala si educatie pentru sanatate si viata activa.
 
Elevii si profesorii din programele JA primesc gratuit un pachet educational complet, ce cuprinde manuale si materiale auxiliare, traininguri si webinarii, consultanta voluntara la clasa din partea JA si a unor profesionisti din mediul de afaceri, acces la competitii nationale si internationale si posibilitatea de a castiga burse si finantari pentru proiecte scolare si de business.    
 
”Pentru noi, participarea in programul JA Compania a fost o experienta incredibila, nu numai prin faptul ca am invatat sa facem business si sa lucram in echipa, dar si pentru ca am cunoscut oameni cu adevarat deosebiti, carora nu le e frica sa arate ce gandesc, care nu se tem de esec – oameni de succes”, a spus Vlad Dinu, elev la liceul Colegiul National I.L. Caragiale din Bucuresti.
 
Continutul practic al programelor vine in completarea notiunilor teoretice specifice programei obligatorii, aducand scoala mai aproape de viata reala. Anul trecut, peste 4.200 de profesori au ales sa predea module JA, oferind elevilor posibilitatea de a deprinde noi abilitati si de a interactiona cu profesionisti din mediul de business ce participa la ore ca voluntari. 
 
”Aplic de foarte multi ani programe JA si de fiecare data am invatat ceva nou, am aplicat metode noi, am implementat experientele si la discipline din trunchiul comun, am participat la activitati interesante si am cunoscut oameni noi.” – Mihaela Diaconescu, Colegiul Tehnic de Aeronautica Henri Coanda.

Potrivit studiilor de impact realizate la nivel international in reteaua JA ce cuprinde 30 de tari din Europa si 123 in lume, absolventii programele JA au mai multe sanse de angajare, lanseaza mai multe business-uri si castiga mai bine decat colegii lor. In Romania, alumnii JA se regasesc in noile generatii de antreprenori si in managementul unor mari companii. 
 
”Pentru mine, principala problema in scoala era ca nu vedeam utilitatea unora dintre cunostintele pe care trebuia sa le asimilez. Din pacate, multi tineri se plang si acum exact de lucrul asta. Mult mai tarziu, in viata reala din afara scolii, constati ca poti aplica ceea ce ai invatat la scoala sau ca ai invatat ceva util, un <<ceva>> pe care, din pacate, nu ti-l mai amintesti. Marele avantaj al cursurilor JA este ca sunt practice. Ce inveti, aplici imediat si astfel informatia se fixeaza. (…) Cu ajutorul lor am inteles cum trebuie sa gandesc pentru a putea deschide o firma si mai ales care sunt factorii care influenteaza succesul unei afaceri.” - Cosmin Malureanu, fondator si CEO Ascendia Design si castigator in 2014 al competitiei europene eSkills for Jobs la categoria Antreprenoriat digital.
 
In anul scolar 2014-2015, peste 280.000 de tineri din peste 1.600 de unitati de invatamant din toata tara au urmat programele JA, intrand in reteaua internationala JA, din care fac parte 39 de tari din Europa si 123 din lume. Elevii si studentii inscrisi in programul de antreprenoriat au castigat finantari de peste 20.000 de euro pentru proiectele lor de business si au fost sprijiniti sa participe la competitii internationale.  
 
Junior Achievement Romania in cifre (2014-2015)
• 280.000 elevi si studenti
• 4.194 profesori 
• 1.640 de unitati de invatamant
• 512 localitati din 42 judete
• Peste 70 de programe, competitii, evenimente si proiecte
• Peste 10.000 de ore de voluntariat la clasa, sustinute de consultantii voluntari din comunitatea de afaceri
 
Mai multe informatii despre programele JA Romania sunt disponibile pe www.jaromania.org
 
###
Despre Junior Achievement Romania
Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie economica, antreprenoriala si financiara, de etica si responsabilitate sociala, de sanatate si viata activa. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate gratuit de peste 280.000 de elevi din 1.600 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si datorita sustinerii financiare din partea comunitatii de afaceri.