Sectiunile cu cele mai multe proiecte sunt, in ordine, Educatie, Invatamant, Cercetare, Incluziune sociala si Proiecte si campanii de Voluntariat

„Educatia devine cea mai importanta tema pe agenda sectorului, anul acesta fiind nu mai putin de 36 de proiecte sub lupa juriului, cu 13 mai multe fata de editia trecuta. Remarcam, de asemenea, dublarea numarului de proiecte destinate artei si culturii si o intensa activitate in domeniul proiectelor de voluntariat si incluziune sociala. Ceea ce ne face sa speram in preluarea acestor arii de interes si de catre agenda publica, dar si intr-o replicare a lor ca exemple de buna practica.”
declara Florentina Loloiu, Director programe Gala Societatii Civile.
 
In total, participa 127 de organizatii non-profit, neguvernamentale, grupuri de initiativa si persoane fizice. Acestea au inscris 115 proiecte ce provin din Bucuresti-Ilfov, 18 din judetul Cluj, 14 proiecte din judetul Iasi, 12 proiecte din judetul Brasov si 9 proiecte din judetul Timis. Celelalte 35 de proiecte sunt din judetele Bacau, Galati, Mures, Constanta, Sibiu, Baia Mare, Alba, Caras-Severin, Buzau, Suceava, Vaslui, Botosani, Hunedoara, Dambovita, Vrancea, Harghita, Neamt, Prahova, Olt, Ialomita. Cele mai multe proiecte, mai exact 88, propun solutii care se aplica la nivel national.
 
Bugetul proiectelor participante, implementate in perioada ianuarie 2007 - decembrie 2015 a fost de 37.736.931 Euro, iar bugetul programelor, cu caracter permanent si continuu, implementate inca din septembrie 1992 a fost de 33.348.154 Euro. 

Afla mai multe detalii despre proiectele participante... descarca document
 
„Initiativele inscrise fac o radiografie a societatii, din care putem extrage cu acuratete situatia actuala, cat si o posibila strategie de lucru pentru anii urmatori. Procesul de jurizare imi ofera imaginea de ansamblu, dar ma si ajuta sa inteleg modul de lucru al ONGurilor, cum adreseaza si cum rezolva anumite probleme, cum colaboreaza cu partenerii etc.” declara Costinela Dragan, membru al juriului, Sustainability Manager - KMG International.
 
In perioada aprilie - mai, proiectele si programele din cadrul competitiei sunt evaluate de catre membrii juriului, cei 51 de specialisti in implementarea si evaluarea proiectelor, cercetatori, sociologi, jurnalisti, lideri si formatori de opinie ai societatii civile si ai sectorului asociativ, consultanti in CSR, comunicare, corporate affairs si community affairs. Castigatorii vor fi anuntati in cadrul festivitatii de acordare a premiilor, care va avea loc in luna iunie, in Bucuresti.
 
„Gala Societatii Civile aduce recunoastere si vizibilitate initiativelor civice curajoase, intr-o perioada in care este nevoie continua de inspiratie si motivatie pentru a demara sau continua proiecte de impact pentru societate. Gala este un centralizator de emotii, oameni cu viziune, rezultate, de care avem nevoie pentru un progres real”, adauga Costinela Dragan.
 
Mai multe informatii despre proiectele inscrise in competitie gasiti aici:
Gala Societatii Civile este un proiect al Fundatiei “Gala Societatii Civile”.

Sustinatorii Galei Societatii Civile sunt KMG International, de zece ani partener principal, Fundatia Vodafone Romania - sponsor fondator, BCR, Bursa Binelui, Avon Romania. 
Parteneri traditionali: Rusu+Bortun Brand Growers, Gavrila & Asociatii, Netvibes Romania, Media Image, 360 Revolution si Kaustik.

Pentru mai multe informatii:
Sorina Daescu Topceanu
Communication manager
sorina@institute.ro


****
Sursă foto: Andrei Becheru, voluntar 
Asociația Free Miorița, parte din proiectul Lumină pentru ultimele 3 școli fără electricitate din România - proiect participant în cadrul Galei Societății Civile 2016.