Regizor si profesor de actorie, Sanda Manu lucreaza in teatru din 1956. A montat peste 130 de spectacole de teatru si televiziune si multi dintre marii actori de azi… si ieri, i-au fost studenti. A tinut cursuri si a montat spectacole in universitati si teatre din SUA, Germania, Suedia, Canada. A fost vicepresedinte al Comitetului pentru Formatiune Teatrala – International Theatre Institute (ITI) si membra a Comitetului Executiv al ITI. Distinsa cu premii “nationale, centrale, mai locale, mai banale, mai surprinzatoare, mai conjuncturale sau chiar importante”, Sanda Manu aminteste doar de unicul Premiu de Excelenta pentru Pedagogie Teatrala, decernat in Romania de catre UNITER, in 1992. Este Doctor Honoris Causa al UNATC si Cavaler al Ordinului National Pentru Merit, decernat in anul 2000.

Alice Barb are studii de pian si canto, a urmat facultatea de actorie si este licentiata, din 1997, in Regie la UNATC I. L. Caragiale. Din 1999, este Director fondator al Companiei Teatrale Of-Of, in 2011 devine Director Artistic al Asociatiei Culturale Quo Vadis Romania, iar din 2013 este Director fondator al Centrului Cultural Casa Artelor Sector 3, Bucuresti, pozitie din care sprijina, organizeaza si coordoneaza proiecte culturale diverse. Concomitent, Alice Barb a regizat peste 40 de spectacole de teatru, opera, opereta si musical.

Actrita si regizoare, Mihaela Sirbu a absolvit Sectia Germana a Catedrei de Filologie din cadrul Universitatii Bucuresti si Sectia Actorie – Teatru din cadrul UNATC I.L. Caragiale, aceasta din urma continuata cu un doctorat in Studii Teatrale. A fost actrita la Teatrul Evreiesc, dar a lucrat si ca freelancer in Romania, Elvetia si Germania. E profesoara la Catedra de Teatru a UNATC si, de asemenea, a predat in Germania, la Athanor Akademie. In 1996, a pus bazele grupului teatral independent Teatrul fara Frontiere - una dintre cele mai vechi si longevive companii independente - care a produs numeroase spectacole si organizeaza workshopuri pentru actori, copii si adulti.
Prolific regizor de teatru, absolvent al Facultatii de Teatru / Regie (2000) si al Facultatii de Litere/ Romana-Franceza (1995) din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj, Radu Afrim a montat peste 50 de spectacole in Romania si in strainatate. Reprezinta o „marca” in teatrul romanesc pentru montarile provocatoare pe care le propune, montari pentru care a fost uneori blamat, dar si premiat.

Licentiat in actorie la UNATC I. L. Caragiale in 1982, Marian Ralea este genul actorului total, care abordeaza cu usurinta orice partitura, de la comedie la drama si teatru pentru copii. A jucat peste 40 de roluri in teatru si film, este fondatorul Teatrului National pentru Copii si regizeaza spectacole dedicate acestora. Este profesor de arta teatrala la Sibiu. Marian Ralea poate fi vazut pe scena bucuresteana la Bulandra, iar in tara la teatrele din Sibiu, Cluj si Timisoara. Si, in curand... si la Godot Cafe Teatru.
festivalului national de teatru INDEPENDENT este organizat de Fundatia Godot si de Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 Bucuresti, cu sprijinul Primariei Sectorului 3 si a AFCN. Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografie I.L.Caragiale (UNATC), Ambasada Moldovei, Teatrul Act, Teatrul UNTEATRU, Teatrul Arca, Teatrul Apropo, Teatrul LUNI, Godot Cafe-Teatru, In Culise Teatru Pub, Teatrul Mignon, Teatrul de Arta Bucuresti, Centrul de Arte COLISEUM, Asociatia T.E.T.A., Asociatia ASPA, Campagne 28 si Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti sunt parteneri ai festivalului.

Partenerii media ai festivalului: Radio Guerrilla, Romania TV, Digi24, Sapte Seri, 24Fun, Academia Catavencu, Ziarul Puterea, HotNews, Observator Cultural, LiterNet, INSTITUTE, THE Magazin, Gala Societatii Civile, Cooperativa Urbana, Webcultura, Hipmag.ro, Placerile lui Noe, S’MPA, Business Woman, Ralix.ro, Romania Pozitiva, Carturesti, Port.ro, orasulm.eu, Blitz TV.  
 
***
Despre festivalului national de teatru INDEPENDENT
Scopul festivalului national de teatru INDEPENDENT organizat de Fundatia Godot si Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 este sa impulsioneze si sa sprijine productiile independente de teatru si tinerii artisti, sa aduca impreuna profesionisti din domeniu in ideea consolidarii unei comunitati active si sa puna in legatura aceasta comunitate cu posibili colaboratori si sponsori care pot sprijini realizarea si distribuirea productiilor independente pe viitor. 

Pe perioada festivalului, Bucurestiul se transforma in unica scena a productiilor de teatru independent din Romania.