În perioada 13-16 iulie 2017, Ploieștiul a fost gazda grupului creativ MIC, Aici creativii au întâlnit cele 5 asociații înscrise și au răspuns brief-urilor lansate de acestea. Rezultatul final s-a concretizat după încă o etapă de rafinare în spațiul Studio Kort din București, la invitația lui Andrei Carcea.
PROIECT REALIZAT DE UN GRUP CREATIV ÎN PARTENERIAT CU FUNDAŢIA COMUNITARĂ PRAHOVA
Maratonul de implicare creativă și-a propus și a reușit în această etapă să sprijine activ comunitatea prin design, urmărind mai exact tiparul metodelor de design thinking și human center design. Aplicat în înțelegerea și dezvoltarea celor 5 asociații participante, acest proces a dat naștere unor concepte clare care merită exploatate în urmărirea inițiativelor prezentate. Rezultatul s-a materializat pentru fiecare caz în parte, într-un răspuns concret, fiecare asociație beneficiind de un pachet de servicii de design personalizat.
Echipele finale compuse din 3 membri au urmărit îndeaproape nevoia de afirmare a fiecărei asociații și modalitatea prin care aceasta se poate realiza.
Proiectele finale:
# PLOENG! Zine pentru Asociația Pomul Comorii,
# Noua identitate a asociației Overland for Smile,
# Boost pentru Asociația județeană de Rugby Prahova,
# Dubla Rafinare pentru Asociația Iubesc Ploieștii,
# Optimism în cazul copiilor cu autism – Asociația Curcubeul Autismului Prahova
Mulțumim pentru implicare reprezentanților asociațiilor: Mădălina Mihai, Antonela Ioniță, Bianca Dăniță și Lucian Mircescu, Eugen Corneliu Moraru și Alexandra Anton, Dana Oncioiu.
Rezultatele finale "maratonul de implicare creativă - Ploiești 2017" pot fi vizualizate AICI...
Procesul teoretic, dar și practic aici...
***
Proiectul MIC a fost demarat cu sprijinul Fundatiei Comunitare Prahova.
Fundaţia Comunitara Prahova unește cauzele care contează cu oamenii cărora le pasă din dorința de a îmbunătăţi viaţa locuitorilor judeţului Prahova. Fundaţia dezvoltă proiecte pentru implicarea prahovenilor în dezvoltare a comunităţii şi valorificarea resurselor (financiare, de expertiză, de timp etc.). Fundaţia Comunitară Prahova s-a înfiinţat în 2013 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte unsprezece fundaţii comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitați: www.fundatiacomunitaraprahova.ro.