Pentru al doilea an consecutiv, pe data de 2 octombrie, Asociatia Little People - cunoscuta la nivel national datorita serviciilor complexe oferite domeniului oncopediatric si existentei Clubului Temerarii, una dintre cele mai mari si active comunitati de tineri supravietuitori de cancer - invita publicul larg sa poarte galben in onoarea tuturor celor care au invins cancerul si sa sarbatoreasca si in Romania, Ziua Internationala a Supravietuirii. Am vrea ca de la an la an aceasta invitatie sa devina o traditie si mai ales o sursa de inspiratie pentru toti cei care au nevoie de sustinere si curaj si care acum se afla sub tratament. 
 
Rugam toti reprezentantii presei sa aduca in atentia publicului larg importanta acestei zile. Asociatia Little People invita companiile, scolile, institutiile publice si nu numai, sa poarte galben si sa fie mandri sa ii sarbatoreasca pe toti cei care au reusit. Pe data de 2 octombrie, parte din Campania de comunicare ,,Imparte stralucirea victoriei lor” orice persoana care doreste poata incarca fotografii si imagini galbene direct pe pagina de Facebook a asociatiei: www.facebook.com/pages/Asociatia-Little-People-Romania 
 
La nivel national, o serie de actiuni dedicate acestei zile au fost pregatite, atat in sectiile de oncopediatrie in care ne desfasuram zilnic activitatea cat si in mijlocul comunitatii (scoli, gradinite, companii, centre comerciale). Pe sectiile de oncopediatrie, am pregatit programe speciale cu tematica galbena care sa le aminteasca copiilor si adolescentilor ca exista speranta! De la aceste activitati speciale nu vor lipsi membrii Temerarii, ambasadorii luptei impotriva cancerului in Romania - ,,Toate ne stau in putinta daca vrem... Si noi, Temerarii, avem puterea si sansa de a schimba vietile celor aflati acum in suferinta, dandu-ne, pe noi, ca exemplu graitor ca se poate invinge boala, ca nu trebuie sa isi piarda nicidecum curajul. – A.F” este mesajul unei tinere supravietuitoare, membra a Clubului Temerarii.
 
Mai mult, tinerii supravietuitori vor organiza campanii de promovare si strangere de fonduri in scoli prin intermediul bratarilor galbene cu mesajul "Temerarii stiu ca se poate – Poti Si Tu!”, ocazie cu care isi vor invita colegii si comunitatea locala sa se alature cauzei si sa isi arate solidaritatea fata de toti cei care lupta impotriva cancerului! In cazul in care nu va aflati in Cluj, Timisoara, Bucuresti, Iasi, Constanta, Ploiesti, Piatra Neamt sau Slobozia, in care se vor organiza activ campanii si doriti sa comandati o bratara galbena, aveti la dispozitie site-ul asociatiei: www.thelittle-people.org/LPA_website/donate
 
Aditional acestor activitati, pe 2 octombrie sunt pregatite evenimente care sa ne aduca mai aproape de publicul larg si sa faciliteze informarea acestuia privind activitatile asociatiei in lupta impotriva cancerului la copil. In Cluj vom avea standuri cu bratari galbene in Iulius Mall si Polus Center intre orele 10:30 si 20:00, in Bucuresti vom avea standuri de prezentare in diferite companii care cunosc specificul asociatiei si care doresc sa isi arate solidaritatea, in Iasi, in Palas, la ora 18:30, pregatim un flashmob prin care dorim sa surprindem publicul cu o invitatie inedita de a a fi aproape si de a sprijini actiunile in onoarea supravietuitorilor, in Timisoara la ora 20.00, in localul ZAI (situat in Piata Unirii) vom organiza un concert caritabil, sustinut de trupa Blazaj. Intrarea este gratuita, doar pe baza de "culoarea galben". 
 
Asociatia Little People este o organizatie non-profit, care are o experienta de peste 16 ani in oferirea serviciilor psihosociale in domeniul medical, asigurand suport zilnic si programe de interventie complexe copiilor si tinerilor bolnavi de cancer internati in 7 sectii majore de oncopediatrie din Romania, in Timisoara, Cluj, Bucuresti si Iasi. Incepand cu luna februarie copiii si adolescentii din Republica Moldova beneficiaza in premiera de eficacitatea programului de suport psihosocial pus la dispozitie de asociatie.

Prin jocuri, povesti si activitati creative, specialistii si voluntarii Little People ajuta copiii si familiile acestora sa  faca  fata mai usor bolii si tratamentului, le ofera oportunitati de joaca, invatare si exprimare, ii ajuta sa fie curajosi si invingatori in fata bolii. In 2006 a infiintat Clubul Temerarii, al adolescentilor romani care au invins cancerul, numarand peste 300 de membri din 85 de localitati. Din donatiile si fondurile obtinute, Asociatia Little People ofera suport psihosocial zilnic la peste 95% din copiii bolnavi de cancer din Romania, a construit si a amenajat 3 camere de joaca, a renovat sectii de pediatrie, ofera suport in achizitionarea aparaturii medicale necesare si in procurarea medicamentelor greu accesibile, desfasoara campanii de constientizare in comunitate si organizeaza evenimente pentru tinerii supravietuitori de cancer.www.thelittlepeople.ro / www.potisitu.ro.
 
Katie Rizvi  
Fondator Asociatia Little People Romania si Clubul Temerarii  
katie@thelittle-people.org