350 de motociclisti, sositi din toate colturile tarii, au muncit pe 18 iunie pe santierul Habitat for Humanity din Bacau in evenimentul Bikers for Humanity pentru a ajuta 40 de familii cu venituri mici sa isi împlineasca visul de o viata: acela de a avea o casa simpla, decenta si accesibila. Cei 350 de voluntari au lucrat la realizarea fundatiilor pentru cele 40 de locuinte care vor fi ridicate in sistem accelerat, in doar 5 zile, intre 3 si 7 octombrie, in proiectul BIG BUILD 2016. 
 
Cei 350 de voluntari, indrumati pas cu pas de specialistii Habitat for Humanity Romania, au lucrat cot la cot cu familiile beneficiare. In doar o singura zi s-au folosit cantitati impresionante de materiale:
• 200 de tone de balastru
• 8 tone de fier (care pus cap la cap insumeaza 16 km)
• 30 de metri cubi de lemn
• 16 tone de ciment Holcim Structo Plus

Evenimentul Bikers for Humanity se afla la prima editie si este initiat de catre Cristian Hrubaru, realizator radio. “Nu este prima data cand motociclistii se implica in campanii umanitare, dar treaba asta cu casele este o premiera. Ceea ce se intampla la Bacau este un lucru formidabil pe care sunt convins ca motociclistii il vor continua si in anii ce vor urma, iar daca vom reusi sa strangem cel putin o data pe an atatea brate puternice pentru a construi alaturi de Habitat for Humanity deja scopul nostru este atins.”, a declarat acesta.
 
“Este cea mai frumoasa zi de munca din viata mea. Sunt impresionat, nu am mai vazut in acelasi loc atata motivare, daruinta si atata inima”, spune Sorin Lepadat, care a venit tocmai din Targoviste.
 
Mai multe detalii despre BIG BUILD 2016
 
Povesti familii beneficiare Alina Negurita & Elena Hongu

*Photo Credits: Romeo Tomescu