Fundația Comunitară București împreună cu un grup de voluntari organizează, pentru al cincilea an consecutiv, evenimentul „8 ore peste program pentru o cauză bună”. Pe 9 martie 2018, între 19:00 și 03:00, 14 ONG-uri și grupuri de inițiativă, împreună cu voluntari care au expertiză, vor lucra timp de opt ore pentru a găsi soluții la problemele identificate în proiectele înscrise. Locația va fi anunțată în curând pe site-ul evenimentului: www.bucuresti.8-i.ro

Până pe 13 februarie 2018, avem nevoie de următorii profesioniști:
specialiști în marketing și comunicare, strategie, poziționare de brand, media planning, public relations, art, graphic design, digital, online marketing, event management, copywriting, social media, fundraising și vânzări.

Donează opt ore din timpul tău și oferă experiența ta profesională pentru o cauză din București! Împreună cu alți voluntari vei găsi soluții și vei rezolva probleme care nu au buget sau expertiză, dar au impact pentru oraș.

Înscrie-te la eveniment până pe 13 februarie 2018. Completează formularul aici.

„Dacă nu faci voluntariat de obicei, ăsta e un moment bun să începi, iar #8hoursovertime e locul pentru tine. Asta pentru că aici se adună an de an oameni care schimbă lumea și oameni care îi ajută să facă treabă cât mai creativ și eficient”, Vica, voluntar în echipa asociației ARCHÉ, 2017.

Cele 14 ONG-uri și grupuri de inițiativă din București care vor participa anul acesta la eveniment sunt:
 
# Asociația Română pentru arsuri are nevoie de o strategie de comunicare pentru campania de prevenire și prim-ajutor în cazul arsurilor.
# Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR) are nevoie de o campanie de comunicare care să convingă bucureștenii să utilizeze  aplicația „Acces pentru toți” și să strângă date despre străzile accesibile pentru persoanele cu dizabilități.
Fundația Sense Internațional România își dorește o strategie de comunicare pentru a crește vizibilitatea fundației, care se ocupă de copii cu surdocecitate.
# Fundația Motivation România vrea să lucreze la o campanie de conștientizare și informare asupra pericolului dobândirii leziunilor de coloană vertebrală prin plonjon în apă.
# Asociația Educație Tradiții și Comunitate are nevoie de grafică pentru o mapă de prezentare a asociației cu care să meargă la companii.
# CARUSEL are nevoie de grafică pentru raportul de activitate al organizației. 
# Asociația S.T.U.P. vrea un concept pentru logo și materiale de prezentare pentru proiectul de colectare a uleiului uzat „Uleiosul”.
# Asociația Cartier Aviației caută voluntari pentru a lucra la identitatea vizuală a asociației.
# Learnity este prima comunitate de învățare pentru liceenii din București care își doresc să învețe lucrurile care îi pasionează cu adevărat. Au nevoie de un concept de comunicare pentru o nouă campanie de înscrieri în comunitatea lor.
# Fundația Centrul Parteneriat pentru Egalitate are nevoie de un plan de promovare pentru magazinul social MamaPan.
# Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu vrea să lucreze la materiale grafice: ilustrații pentru site, logo pentru grupul de inițiativă și câteva template-uri pe care să le folosească la activitățile din cartier.
# Administrația Parcului Natural Văcărești caută idei pentru o campanie de crowdfunding.
# Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative din România are nevoie de o identitate vizuală pentru materialele de comunicare ale asociației.
# La Firul Ierbii este locul pentru întâlniri, dezbateri publice și inițiative civice pentru probleme ale orașului. Îi lipsește o strategie de promovare a spațiului și a evenimentelor pentru a deveni sustenabil financiar.

***
Urmărește-ne în continuare și pe pagina de Facebook pentru a afla cum merg pregătirile pentru eveniment. Pentru mai multe detalii o poți contacta pe Simona:simona@fundatiacomunitarabucuresti.ro.

Evenimentul „8 ore peste program pentru o cauză bună” este organizat de Fundația Comunitară București împreună cu o echipă de voluntari: www.bucuresti.8-i.ro

Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri, grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 6 ani, a finanțat peste 250 de proiecte din București și Ilfov cu aproape 3 milioane de lei.