close

Juriu

Laura  Ştefan

Laura Ştefan

Coordonatorul activităţilor anticorupţie pentru Expert Forum

Are o experienţă profesională de peste 10 ani în practicile publice şi private. Activează şi că expert internaţional pentru Comisia Europeană, UNDP, OECD şi alte organizaţii internaţionale în domeniile reformei juridice, anticorupţiei şi spălării banilor.
 
În anul 2011, Comisia Europeană a numit-o membru al Expert Group on Corruption.
 
Între 2005 şi 2007 a ocupat funcţia de director în cadrul Ministerului Român de Justiţie, responsabilă de politicile anticorupţie. A elaborat şi a pledat pentru adoptarea legislaţiei anticorupţie, a elaborat programe de conştientizare publică şi a lucrat la reforma Oficiului procurorilor publici.
 
De-a lungul timpului, Laura Ştefan a ocupat funcţii reprezentative, precum: Şeful delegaţiei şi membru al biroului GRECO, înalt reprezentant pentru SPAI şi SPOC, reprezentantul României la Reţeaua Anticorupţie OECD şi forumurile globale ONU pe tema corupţiei şi a crimei organizate, membru al Reţelei Practicienilor Anticorupţie UNDP. Anterior, a fost Consilier juridic în cadrul a două programe finanţate USAID.
 
Laura Ştefan a absolvit LLM (Masters of Law), program organizat de Universitatea Cambridge, UK în perioada 2003-2004.
 
În 2015 a primit Premiul Femeia curajoasă a anului din partea Ambasadei Statelor Unite în Bucureşti şi o bursă din partea Fundaţiei Eisenhower, care include o vizită de 2 luni în SUA.


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes