close

Juriu

Corina  Murafa

Corina Murafa

Director - Ashoka România

În prezent Director de Țară al Ashoka România - cea mai mare rețea globală de sprijinire a antreprenoriatului social - Corina Murafa s-a concentrat dintotdeauna, în diferitele proiecte profesionale în care a fost implicată, de a produce schimbare pozitivă de durată în România. Este pasionată de politici publice, în special cele din domeniul energiei și sustenabilității. 

Ultimele ei cercetări în domeniu, alături de Centrul pentru Studiul Democrației, acoperă subiectul sărăciei energetice. În 2014 - 2015 a lucrat ca expert local în energie pentru Banca Mondială, asistând Primul Ministru într-un proiect de reformă administrativă, cu focus pe guvernanța corporativă a companiilor de stat și pe drepturile consumatorilor de energie. A continuat anul următor în calitate de consultant în afaceri europene și guvernanță corporativă pentru Ministerul Energiei și cel al Finanțelor. Anterior, a activat în domeniul afacerilor publice, timp de aproape patru ani, pentru OMV Petrom. 

Este co-autoarea unui manual de politici publice, colaborând pentru rapoarte și analize cu cele mai reputabile think tank-uri din România și livrând în mod regulat training-uri in domeniul politicilor publice. Este activă în societatea civilă din România, fiind membru afiliat al Institutului Aspen România și co-fondatoarea Factual, prima platformă de fact-checking politic din România. 

A studiat științe politice și economice la Universitatea București, New York University și Hertie School of Governance, Berlin. Cu Ashoka, Corina a reluat o fascinație mai veche, cea pentru inovația socială, care a determinat-o să organizeze în România, în urmă cu aproape zece ani, prima școală de vară dedicată antreprenoriatului social, la scurt timp după ce și-a terminat mandatul de prim Delegat de Tineret al României la ONU.
 


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes