Prima editie a festivalului national de teatru INDEPENDENT incepe luni, 4 noiembrie 2013, cu o dezbatere pe tema Teatrul Independent, incotro?, moderata de Catalin Stefanescu. Lia Bugnar, Voicu Radescu, Chris Simion, Maia Morgenstern, George Ivascu, Radu Afrim si Marius Manole vor pune sub lupa situatia teatrului independent romanesc: ce este teatrul independent?, valente si directii actuale si viitoare in teatrul independent, ce rol are teatrul independent pentru tinerii artisti de teatru? Evenimentul are loc la Godot Cafe Teatru, incepand cu ora 14:00. Intrarea este libera.

Tot, luni, 4 noiembrie 2013, incepe Workshopul Viewpoints on Beckett sustinut de Radu Popescu, la Teatrul Apropo, ora 10:00. Dintre piesele din sectiunea Off care pot fi vizionate in prima zi de festival sunt: la Teatrul Act, incepand cu ora 19:00, piesa XXL Fat Pig de Neil LaBute, spectacolul Green Hours! Un show teatral site-specific serial de la ora 18:00, la... Green Hours, la Godot Cafe Teatru, incepand cu ora 18:30, Un cuplu ciudat de Neil Simon, spectacolul Scrisoare catre Cassandra de Pedro Eiras, incepand cu ora 20:00, la Un Teatru. Prima piesa jucata in cadrul Sectiunii Concurs si care incheie prima zi de festival este 7 dintr-o lovitura de Lia Bugnar. O puteti vedea incepand cu ora 21:30, la Godot Cafe Teatru. 

Mai multe detalii despre program, evenimente si spectacole pe www.fnti.ro si pe pagina de Facebook a festivalului.

Biletele sunt disponibile in locatiile partenere. Pretul unui bilet este de 20 de lei.

festivalului national de teatru INDEPENDENT este organizat de Fundatia Godot si de Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 Bucuresti, cu sprijinul Primariei Sectorului 3 si a AFCN. Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografie I.L.Caragiale (UNATC), Ambasada Moldovei, Teatrul Act, Teatrul UNTEATRU, Teatrul Arca, Teatrul Apropo, Teatrul LUNI, Godot Cafe-Teatru, In Culise Teatru Pub, Teatrul Mignon, Teatrul de Arta Bucuresti, Centrul de Arte COLISEUM, Asociatia T.E.T.A., Asociatia ASPA, Campagne 28 si Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti sunt parteneri ai festivalului.

Partenerii media ai festivalului: Radio Guerrilla, Romania TV, Digi24, Sapte Seri, 24Fun, Academia Catavencu, Ziarul Puterea, HotNews, Observator Cultural, LiterNet, INSTITUTE, THE Magazin, Gala Societatii Civile, Cooperativa Urbana, Webcultura, Hipmag.ro, Placerile lui Noe, S’MPA, Business Woman, Ralix.ro, Romania Pozitiva, Carturesti, Port.ro, orasulm.eu, Blitz TV.  
 
Despre festivalului national de teatru INDEPENDENT
Scopul festivalului national de teatru INDEPENDENT organizat de Fundatia Godot si Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 este sa impulsioneze si sa sprijine productiile independente de teatru si tinerii artisti, sa aduca impreuna profesionisti din domeniu in ideea consolidarii unei comunitati active si sa puna in legatura aceasta comunitate cu posibili colaboratori si sponsori care pot sprijini realizarea si distribuirea productiilor independente pe viitor. 

Pe perioada festivalului, Bucurestiul se transforma in unica scena a productiilor de teatru independent din Romania.